De verre hoekjes van de Isissite

Door Menno | Zaterdag 7 oktober 2023 | Crisis

De Isissite is een uitgestrekt bos aan (rang)lijsten, formulieren, artikelen, doorkomsten en nog veel meer. De weg naar de formulierenpagina zal elk nieuw lid na korte tijd wel uit zijn hoofd weten. Maar er zullen ongetwijfeld delen van de website zijn, waar de meeste leden nog niet hebben rondgekeken. Hier mijn top 5 van verre hoekjes van de Isissite, in willekeurige volgorde.

NB: Aangezien het websitebeheer niet toegankelijk is voor iedereen, heb ik de stoffige hoekjes daarvan achterwege gelaten.

Zoekfunctie

De zoekfunctie is links bovenaan de zijbalk zeker niet ver weggestopt. Toch moet ik bekennen dat ik hem eigenlijk nooit heb gebruikt. En dat terwijl de zoekfunctie uitstekend werkt. Het enige nadeel is dat de meeste hits bestaan uit de bijna 3000 talking page posts.

Koelbox/koelkast

In de linkerzijbalk bevindt zich een “koelbox”. Hierin staat welke dingen het laatst “vet koel” gevonden zijn door Isisianen. Die is ongetwijfeld bij bijna iedereen bekend. Zijn grote broertje, de koelkast (Leden -> Koelkast) is dat waarschijnlijk niet. Hier vind je alle dingen op de Isissite, gerangschikt op het aantal "vet koels". Dat is dus een goede manier om vergeten pareltjes weer boven te halen.

Rondetotalen

Naast de Stoempersbokaal is er voor de rondevreters een ander doel: het behalen van de 1000 wedstrijdrondes bij Isis. Het behalen van deze ton wordt direct beloond met een mooie ton achter je naam op de site. De rondetotalen zijn te bereiken via Wedstrijden -> Stoempersbokaal -> Vind hier de rondetotalen.

Het klassement voor de Stoempersbokaal wordt momenteel geleid door de anti-stoemper, Colin.

De helmloze Colin ontvangt de groene helmcap van de Stoempersbokaal als klassementsleider.

SP-calculator

het meest begeerde klassement binnen Isis, het Super Prestige klassement wordt berekend door een formule met een logaritme van de verschillen tussen jouw PR en het wereldrecord. Niet al te simpel dus. Toen er in 2021 een weddenschap werd opgezet was er acute behoefte om uit te kunnen rekenen hoeveel punten er voor bepaalde verbeteringen te verkrijgen waren. Zodoende knutselde Bavo een pagina op de website, waarnaartoe geen enkele andere pagina een link heeft: de SP-calculator. Mocht je van plan zijn PR's te rijden, dan kan je nu bepalen of je daarmee hoog gaat eindigen in het SP-klassement!

T Minus 365 Days

Tot slot even aandacht voor vandaag, 7 oktober. Isis is alweer 54 jaar! Dus dat betekent dat komend jaar een ondertussen alweer vergeten deel van de website nieuw leven wordt ingeroepen: de lustrumpagina's.

Heb ik verborgen pareltjes gemist? Wat is jullie meest en minst bekeken pagina op de site?

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.