Over Isis

Wie zijn wij

Isis is de studenten schaatsvereniging van Eindhoven en is een gezellige club met honderd leden. We zijn er voor alle studenten die graag willen (leren) schaatsen. Complete beginners tot ver gevorderden kunnen bij Isis hun schaatstalenten verbeteren en onderhouden. Er zijn vijf groepen, dus voor ieder niveau is er wel een passende groep.

Trainingen

Onze leden schaatsen een of twee maal per week, zolang de ijsbaan open is, van oktober tot en met maart. We schaatsen op de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan in het zuiden van Eindhoven. Wil jij een keer meetrainen? Neem dan contact op met het bestuur.

De trainingen zijn twee keer per week 's avonds. Isis heeft professionele trainers die de schaatsbewegingen aan de leden leren. Verder is er ook de mogelijkheid te leren schaatsen slijpen. En natuurlijk is er ruimschoots de mogelijkheid om na de training onder het genot van een kop warme chocolademelk, of tijdens activiteiten de andere leden beter te leren kennen.

Naast de gewone trainingen gaan we jaarlijks een week op trainingskamp in het buitenland. Afgelopen jaren gingen we op hoogtestage in Collalbo, Inzell en Zakopane. Op zo'n kamp leer je in zeer korte tijd heel veel bij en is het is natuurlijk heel gezellig.

Wedstrijden

Door het jaar heen zijn er er verschillende zogenaamde studentenwedstrijden op ijsbanen door het land. Hier kun je een keer proeven hoe het is om wedstrijden te schaatsen. Denk aan afstanden als de 500 en 1000 meter. Veel studenten doen hier aan mee en deze wedstrijden zijn erg gezellig.

Nu zul je wel denken, om wedstrijden te rijden moet je vast heel goed zijn, maar dat is niet zo. Iedereen kan meedoen en het is zelfs goed om al snel aan wedstrijden mee te doen, want zo bouw je ervaring op.

De Schaatsen

Leden van Isis schaatsen op zogenaamde Noren. Deze schaatsen zijn in bijna iedere grotere sportzaak te koop, maar wil je het eerst eens een paar keer proberen, dan kun je gebruik maken van een paar leenschaatsen van Isis. Vraag het bestuur naar de mogelijkheden.

In de Zomer

In de zomer kunnen we helaas niet het ijs op, maar toch kun je nog bij Isis terecht. Elke maandag wordt er een droogtraining gegeven. Dit is een combinatie van hardlopen, conditietraining en schaatsoefeningen. Door deze oefeningen op het droge te doen kun je de beweging goed onder de knie krijgen en gaat het alleen maar beter op het ijs!

Ook is er elke donderdag de mogelijkheid te fietsen op de racefiets in samenwerking met de wielrenvereniging Squadra Veloce. Ook bij deze trainingen zijn er verschillende groepen, zodat iedereen, van beginner tot pro, mee kan doen.

Tijdens Hemelvaart is er een wielerkamp in de Ardennen. Veel studenten schaatsverenigingen zijn rond deze tijd in de Ardennen. Dit zorgt voor gezelligheid, maar ook voor wat rivaliteit, waardoor er nog harder de Belgische heuvels op geknald wordt.

Activiteiten

Natuurlijk is het niet alleen sport waar het om draait bij Isis, gezelligheid is minstens zo belangrijk. Behalve lol tijdens het sporten hebben we het hele jaar door tal van activiteiten.

Sportieve activiteiten zoals deelname aan de Batavierenrace en natuurlijk de puur gezellige activiteiten zoals een cocktail party, barbecue, walking dinner, filmavond, feesten, borrels en meer.

Kosten

Om lid te worden van Isis heb je een sportkaart nodig van het Studenten Sportcentrum. De kosten hiervoor bedragen rond de € 108,- per jaar. Daarnaast is er een kleine contributie van € 42,50 per jaar.