Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Super Prestige
Klassement
Thu 6 Aug
Trainingsweekend Oudewater
Fri 7 Aug
Skeelerweekend NSSU
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum

Licentiehouders

Gewestelijke Wedstrijden

Gewestelijk wedstrijden zijn de wedstrijden georganiseerd door de KNSB in Eindhoven op zaterdag en zondag. Daarnaast zijn er de GAK's (gewestelijke afstandskampioenschappen) en het GK (gewestelijk kampioenschap) over vier afstanden.

Om je in te schrijven voor gewestelijke wedstrijden ga je naar www.knsbzuid.nl.

Als je je wilt afmelden dan kun je dat doen tot uiterlijk 16.00 uur op de wedstrijddag. Dit kan op de zelfde website als bij het inschrijven.

Deelnemers van gewestelijke wedstrijden zorgen zelf voor het opzetten en opruimen van de baan. Op het publicatiebord wordt aangegeven wie wat moet doen. Je moet dus zorgen dat je minimaal 20 minuten voor de aanvang van de wedstrijden op de ijsbaan bent.

De uitslagen, deelnemers en inschrijflijsten kun je vinden op www.knsbzuid.nl.

Marathon

In tegenstelling tot bij het langebaanschaatsen rijdt je bij een marathon niet alleen en tegen de tijd, maar met meerdere mensen tegelijk en over een bepaalde afstand, bijvoorbeeld 50 of 100 ronden.

Marathonschaatsen kun je het beste vergelijken met wielerwedstrijden op de weg. Er gelden ongeveer dezelfde reglementen en ook zijn er verschillende leiderstruien. Landelijk is er oranje voor de leider van het algemene klassement, groen voor de leider van het sprintklassement en wit voor de beste jongere.

Naast de wedstrijden op kunstijs worden er ook een aantal wedstrijden op natuurijs verreden. De bekendste is natuurlijk de Elfstedentocht. Bij gebrek aan natuurijs in Nederland wijken veel schaatsers ieder jaar een paar weken uit naar de Weissensee in Oostenrijk, waar iedere jaar de alternatieve Elfstedentocht (200 km.) en het NK marathon op natuurijs (100 km.) verreden worden.

In Eindhoven wordt er in verschillende regionale categorie├źn gereden, waarbij de C2 de instapcategorie is. Wil je een keer een marathon proberen, kijk dan even op de kalender van het gewest en schrijf je in.

Kijk voor info over regionale marathons in Eindhoven op www.knsbzuid.nl.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis