Log in
NL
EN
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Dinsdag 28 sep
Introtraining
Dinsdag 19 okt
Eerste training borrel
Vrijdag 19 nov
Introkamp
Dinsdag 23 nov
IIW #1
Zondag 28 nov
Massastart toernooi
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum

Licentiehouders

Gewestelijke Wedstrijden

Gewestelijk wedstrijden zijn de wedstrijden georganiseerd door de KNSB in Eindhoven op zaterdag en zondag. Je kunt in ieder geval meedoen aan de supersprint en alle trainingswedstrijden voor jouw klasse. Je kunt je ook inschrijven voor wedstrijden buiten je klasse, maar dan heb je minder kans dat je mee mag doen (alleen als er plaats over is). Daarnaast zijn er de GAK's, gewestelijke afstandskampioenschappen en het GK, het gewestelijk kampioenschap over vier afstanden.


De gewestelijke wedstrijden zijn opgedeeld naar klasse. Als je nog nooit wedstrijden hebt gereden val je automatisch in klasse 7. Als je wilt weten in welke klasse je op dit moment zit kun je kijken op www.knsbzuid.nl.


Om je in te schrijven voor gewestelijke wedstrijden ga je naar www.knsbzuid.nl.


Als je je wilt afmelden dan kun je dat doen tot uiterlijk 16.00 uur op de wedstrijddag. Dit kan op de zelfde website als bij het inschrijven.


Deelnemers van gewestelijke wedstrijden zorgen zelf voor het opzetten en opruimen van de baan. Op het publicatiebord wordt aangegeven wie wat moet doen. Je moet dus zorgen dat je minimaal 20 minuten voor de aanvang van de wedstrijden op de ijsbaan bent. Als je je werkzaamheden hebt uitgevoerd dien je je af te melden bij de scheidsrechter (het jurylid met de oranje armband).


De uitslagen, deelnemers en inschrijflijsten kun je vinden op www.knsbzuid.nl.

Marathon

In tegenstelling tot bij het langebaanschaatsen rijdt je bij een marathon niet alleen en tegen de tijd, maar met meerdere mensen tegelijk en over een bepaalde afstand, bijvoorbeeld 50 of 100 ronden.


Marathonschaatsen kun je het beste vergelijken met wielerwedstrijden op de weg. Er gelden ongeveer dezelfde reglementen en ook zijn er verschillende leiderstruien. Landelijk is er oranje voor de leider van het algemene klassement, groen voor de leider van het sprintklassement en wit voor de beste jongere.


Naast de wedstrijden op kunstijs worden er ook een aantal wedstrijden op natuurijs verreden. De bekendste is natuurlijk de Elfstedentocht. Bij gebrek aan natuurijs in Nederland wijken veel schaatsers ieder jaar een paar weken uit naar de Weissensee in Oostenrijk, waar iedere jaar de alternatieve Elfstedentocht (200 km.) en het NK marathon op natuurijs (100 km.) verreden worden.


In Eindhoven wordt er in verschillende regionale categorieën gereden, waarbij de C2 de instapcategorie is. Wil je een keer een marathon proberen, kijk dan even op de kalender van het gewest en kom naar de ijsbaan. Inschrijven kan terplekke, een half uurtje voor aanvang.


Kijk voor info over regionale marathons in Eindhoven op www.knsbzuid.nl.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2021 E.S.S.V. Isis