Log in
NL
EN
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Dinsdag 28 sep
Introtraining
Dinsdag 19 okt
Eerste training borrel
Vrijdag 19 nov
Introkamp
Dinsdag 23 nov
IIW #1
Zondag 28 nov
Massastart toernooi
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum

Trainingen in de winter

Schaatsen

Isis leden trainen op dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 19:45 uur. Bij de ingang van de ijsbaan dient altijd het gewestelijk baanabonnement dat je bij je lidmaatschap ontvangt getoond te worden.

Je kunt een half uur voor de training terecht om je om te kleden en met je warming-up te beginnen. Gezamenlijk ingelopen is natuurlijk het leukst, zo kun je onder het warmlopen nog wat kletsen met andere Isisianen, iets wat tijdens het schaatsen toch wat moeilijker gaat (maar er overigens niet veel minder om wordt gedaan). Daarna trek je je schaatsen aan, rijd je wat in en begint de training.

Zowel op dinsdag- als op donderdagavond wordt er in dezelfde groepen getraind. Kijk voor de precieze indeling bij Trainers & Groepen.

Inrichting van de baan tijdens de training

Tijdens de training bevinden de snelle rijders zich helemaal aan de binnenzijde (linkerzijde) van de baan. Wanneer het tempo lager komt te liggen kom je ook steeds meer naar de buitenkant (rechterzijde) van de baan. Mocht er iemand langs willen of wil jij iemand passeren doe dat dan aan de linkerkant. Heb je geen uitwijkmogelijkheid naar links, roep dan 'hooooog!!!' en dan krijg je de gewenste vrije doorgang. Natuurlijk geldt dit ook omgekeerd, ga altijd aan de kant als je iemand dit achter je hoort roepen, diegene heeft het recht om er langs te gaan en zo voorkom je ongelukken.

Verkeers (gedrag) regels

Bij groepsbesprekingen is het de bedoeling dat iedereen naast elkaar gaat staan aan de buitenzijde van de baan en alleen langs het rechte stuk, echter niet aan het einde van de bocht. De trainer kijkt daarbij naar de buitenzijde van de baan.

Onthouden

- Invoegen om te beginnen met de trainingsarbeid gebeurt steeds na het uitkomen van de bocht en alleen als er geen rijders van achteren willen passeren (dus altijd achterom kijken als je vertrekt!).
- Uitvoegen na de trainingsarbeid moet gebeuren aan het begin van de bocht.
- Startoefeningen uitsluitend bij de startlijn en finishlijn van de 1000m.
- Temporijden gebeurt op de binnenzijde van de baan.
- Voer de trainingsarbeid uit in groepjes van maximaal zes personen. Begin niet met een groter aantal personen aan bijvoorbeeld een steigerung.

Doelstellingen

Isis heeft voor alle trainingsgroepen bepaalde doelstellingen. Meer hierover vind je onder doelstellingen.

Schaatsen slijpen

Denk eraan dat je regelmatig je schaatsen slijpt. Zo blijven ze scherp en dat schaatst een stuk makkelijker. Daarnaast raden we aan om je schaatsen minimaal eens per jaar te laten ronden, vraag hier naar bij het de materiaalcommissie of het bestuur.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2021 E.S.S.V. Isis