Studentenwedstrijden

Het is erg leuk om mee te doen aan wedstrijden, ook als je nog niet tot de top behoort! Je ziet namelijk (als je vaker wedstrijden rijdt) je tijden steeds scherper worden. De wedstrijden zijn per klasse ingedeeld. Je rijdt dus altijd tegen iemand van je eigen niveau. Je hoeft dus helemaal niet goed te kunnen schaatsen om mee te kunnen doen.

Je kunt meedoen aan verschillende inter universitaire toernooien (IUT's). Ook is er binnen Isis ongeveer eens per maand een Interne Isis wedstrijd (IIW). Verder zijn er ieder seizoen landelijk een aantal Nederlands studenten kampioenschappen (NSK's), meestal een allround toernooi, een sprint toernooi, een afstanden toernooi en een marathon. Tot slot zijn er in de weekenden gewestelijke wedstrijden en marathons. Hier heb je echter een KNSB wedstrijdlicentie voor nodig.

Het is zeker aan te raden om vanaf begin af aan veel wedstrijden te rijden zodat je veel punten scoort voor het felbegeerde en veelbesproken Super Prestige Klassement!

IUT's

...

Inter Universitaire Toernooien zijn schaatstoernooien voor en door studenten. Ze zijn erg gezellig en je rijdt op banen door heel het land. Meestal is er na een toernooi nog een feest, borrel, lunch of iets dergelijks. Je kunt vaak ook blijven logeren bij leden van de organiserende vereniging. Meer informatie over IUT's is te vinden op de website van de Nederlandse studenten schaats unie, NSSU.


Iedereen kan aan de IUT's meedoen. Je wordt ingedeeld in drie klassen en rijdt dus tegen mensen van je eigen niveau.

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Limiettijden

De volgende limiettijden zijn van toepassing. Mocht op een toernooi de verdeling van het aantal deelnemers per categorie erg scheef liggen mag er van deze limiettijden worden afgeweken.

Categorie 1500m 1000m
Heren A ≤ 2:12.00 ≤ 1:25.00
Heren B 2.12.00 - 2.35.00 1.25.00 - 1.45.00
Heren C > 2.35.00 > 1.45.00
Dames A ≤ 2:27.00 ≤ 1:35.00
Dames B - 1.35.00 - 1.50.00
Dames C - > 1.50.00

NSSU wedstrijdkalender

Alle IUT's en NSK's zijn te vinden in onze kalender op de site. Daarnaast zijn ze ook te vinden op de site van de NSSU.

IIW's

De IIW's worden op de elke eerste dinsdag van de maand gehouden. Alle leden kunnen hier aan meedoen waardoor je de strijd met je trainingsmaatjes aan kunt gaan. De IIW's zullen steeds een ander programma hebben, zodat alle soorten schaatsers er plezier aan kunnen beleven. Dit programma varieert tussen een 100 meter sprint, een uur record en alles wat daar tussen in zit.

Heb je nog vragen over wedstrijden? Stel ze gerust aan de wedstrijdsecretaris.