...

Nu voor de knikkers!

Door Menno | Maandag 1 november 2021 | Crisis

Na regen komt zonneschijn. Althans dat is het gezegde. Echter, de realiteit is voor de meeste schaatsers anders. Na een regen van persoonlijke records in de eerste wedstrijdjaren van een schaatser, eindigen de meesten daarna niet in de blakende zon van pijlsnelle tijden. Menigeen strandt bij een persoonlijk, ondoordringbaar plafond. Gebukt onder dit plafond, moet er maandenlang geploeterd worden om slechts hondersten van tijden af te schaven. Als er dan eindelijk een PR wordt gereden, wordt dit natuurlijk rijkelijk beloont in het Super Prestigeklassement. Immers, het klassement is er om de doorzetters te belonen: zij die alles op alles zetten om zichzelf te blijven verbeteren.

Echter, de realiteit is voor de meeste schaatsers nogmaals anders. Want, alhoewel de logaritmische formule van het Super Prestigeklassement het verbeteren van snelle tijden meer beloont dan het verbeteren van langzame tijden, is het aantal punten dat gehaald wordt door de oudere wedstrijdrijder simpelweg niet opgewassen tegen de tropische plensbui van PRs die de nog onervaren wedstrijdrijder in een seizoen uit de lucht laat vallen.

Kortom, het is haast ondoenlijk om als ervaren wedstrijdrijder het Super Prestigeklassement te winnen. Menigeen ouwe tak van Isis heeft daardoor de interesse in het - mijns inziens - mooiste klassement van Isis verloren.

Om ook deze groep Isisianen betrokken te houden bij het klassement, heb ik ze de volgende vraag gesteld: Wie gaat het SP-klassement winnen, en wil je daar €20,- op inzetten?

Nou, zo gezegd, zo gedaan. De Isis-SP-klassementpot* was een feit. Ik zal jullie verder de technische details van de pot besparen, die weten de deelnemers van de weddenschap wel. De inzetten staan in onderstaande tabel.

Onderstaande deelnemers aan de pot hebben al hun uitspraak gedaan. Ik ben wel benieuwd naar de meningen... Heeft Tade echt zo'n grote kans om weg te lopen met de W, of is hij overgewaardeerd? Is er echt geen kans dat Colin vooruit blijft in het klassement? Wordt er al uitgebreid gecoacht door de deelnemers om hun kandidaat naar de top van het klassement te stuwen?

Een kwart van onderstaande inzetten gaat naar de winnaar van het SP-klassement.
Ingezet op Naam Bedrag (€)
Tade Salverda Arthur Zijlstra 10,-
Bavo Coremans 20,-
Dorus van Dinther 10,-
Emma Schoonhoven 10,-
Melvin Kool 5,- (skeere hond)
Nils Bovée 20,01
Stijn Middelhuis 20,-
Rik Hoekstra Frank van den Eshof 20,-
Hugo Hulleman 20,-
Jens Ruijs 20,-
Marijn Venderbosch 20,-
Anne Jane Delfos Rutger Snoek 20,-
Floris Naber Tade Salverda 20,-
Henriëtte Eijking Linda Pulles 20,-
Luc de Clercq Krijn van Nuland 20,-
*Het woord SP-klassementpot rolt niet echt lekker van de tong, heeft iemand misschien een betere benaming?

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.