...

De einduitslag

Door Menno | Zaterdag 2 april 2022 | Crisis

Het mooiste seizoen van het jaar is afgelopen weekend met het ingaan van de zomertijd toch echt officieel geëindigd. Dat betekent dat de prijzen kunnen worden uitgereikt.

De clubkampioenen zullen dit seizoen, kijkend naar de puntenaantallen, niet veel tegenstand hebben gevoeld van de rest van het veld. Dat betekent dus alleen maar dat ze heel erg hard hebben geschaatst dit seizoen; gefeliciteerd Colin en Linda!

Uitslagen clubkampioenschappen

De stoempersbokaal is gewonnen door niemand minder dan onze Hugo! Toen naar buiten kwam dat hij zou gaan stoempen op het zeeijs in Zweden, was het wel duidelijk dat hij niet meer zou worden ingehaald. Met een indrukwekkende 1048 wedstrijdrondes (bijna 420km!) dit seizoen is hij de verdiende winnaar van het klassement.

Uitslag Stoempersbokaal

Tot slot, het klassement waar vele Isisianen hun knikkers op hadden ingezet: het Super Prestige Klassement. In totaal stond er €255,- op het spel, waarvan €63,75 naar de winnaar van het klassement zou gaan.

Alhoewel Colin aan het begin van het seizoen aan de leiding stond in het klassement, geloofde eigenlijk niemand dat hij die voorsprong een winter lang zou volhouden. Met veel ambitieuze Isisianen aan de start, zou het niet heel lang duren voordat hij van de troon werd gestoten. Halverwege november werd het stokje overgenomen door Rik (Hoekstra). Met €80,- aan inzetten achter zich, was hij een van de grote favorieten om het klassement naar zich toe te trekken. De oud-schaatsenslijper van de Jaap Edenbaan wist welgeteld 3 maanden aan de leiding te blijven in het klassement, tot half februari.

Uit iedereens blinde hoek verscheen er plots een andere snelle man. Hidde was bezig met het systematisch elimineren van zijn oude records en heeft dit seizoen op alle afstanden handenvol secondes van zijn PRs afgereden. Van mij petje af voor de vooruitgang dit seizoen! Niemand is, sinds Hidde de leiding pakte in februari, aan zijn puntentotaal gekomen. Dat maakt hem de winnaar van het SP-klassement! Op de vraag wat hij ging doen met het gewonnen geld, was het antwoord duidelijk: “Uuuuum aan schaatsen uitgeven”. Dat belooft veel goeds voor komend (bestuurs)jaar.

Niemand in de weddenschap had verwacht dat hij met de winst naar huis zou gaan. Dus wat betekende dit voor de pot? De pot gaat naar de personen die hebben ingezet op de hoogst geëindigde schaatser binnen de pot. Tot afgelopen weekend was die schaatser Anne Jane op de 2e plek. Maar door een legendarische 2:43.85 van Floris op de 1500m deze zondag verstootte hij, in zijn allerlaatste meters van het schaatsseizoen, Anne Jane van haar 2e plek in het klassement. Die 1500m leverde hem namelijk 785 SP-punten op. Dat betekent dat Tade met het grote geld naar huis gaat. Tade, gefeliciteerd met je vertrouwen in het kunnen van het 51e bestuur!

We mogen met genoegen terugkijken op een seizoen waarin ongekend veel Isisianen wedstrijden hebben gereden, er vele PRs zijn gesneuveld, 2 tonnen zijn gereden en NSK’s zijn gewonnen. We maken zelfs goede kans op de NSSU-cup. Dat zou een nog nooit eerder vertoonde dubbelslag zijn: zowel de zomercup als de (winter)cup binnenhalen in hetzelfde jaar, is nog niet eerder gedaan door een schaatsvereniging. In een later artikel zal ik nog verder uitweiden over het schaatsniveau en participatieniveau op het ijs van Isis door de jaren heen.

Tot die tijd, wens ik iedereen een prettige zomer toe, en tot op de prijsuitreiking! Oh, ja… wanneer is die eigenlijk? Bestuuuur..?!

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.