SP-klassement update

Door Menno | Woensdag 26 januari 2022 | Crisis

Met iets meer dan twee maanden te gaan in het schaatsseizoen, wordt het tijd om de tussenstand van het SP-klassement op te maken. Voor hen die het vergeten zijn, dit jaar zijn de belangen voor het klassement groot. Want de winnaar neemt een lekkere €65,- mee naar huis (zie "The game is on" en "Nu voor de knikkers!").

Op dit moment staat Rik aan de leiding met een comfortabele voorsprong van 200 punten. Maar met zo'n puntenverschil is hij nog echt niet verzekerd van de winst. De rijders die tijdens de lockdown flink hebben doorgetraind, kunnen zo een paar honderd punten pakken op een wedstrijd.

Colin is sinds het begin van het seizoen gezakt naar de tweede plek. Echter is de kans dat hij terugklimt naar de top een stuk kleiner dan dat hij nog verder zal zakken in het klassement. Als het hem lukt om de clubrecords op de 500, 1000 en 1500m te evenaren, levert dat hem slechts 545 punten op. Dat hij niet aan de top zou blijven, lijken onze gokkers dus goed in te hebben gezien.

Verder is naast Rik de geldelijk meest aangemoedigde deelnemer dhr. Salvera. Zijn huidige puntenaantal blijft nog wel achter aan de hoge verwachtingen die men voor hem had aan het begin van het seizoen. Toch zijn er voor hem nog genoeg mogelijkheden met de vele studentenwedstrijden die nog op de kalender staan in februari en maart.

Van de outsiders waar op is ingezet, staat Anne Jane op dit moment aan de top. Toch staat ze niet in de top drie. Want daar staat een naam die niemand aan het begin van het seizoen had opgegeven: Hidde. Toch volgt zijn puntenverloop een mooie stijgende lijn.

Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik ga er toch van uit dat de mensen die nu hoog op de lijst staan, allemaal van plan zijn nog veel wedstrijden te rijden.

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.