...

The game is on

Door Menno | Zondag 24 oktober 2021 | Crisis

Na de eerste dinsdagavond in ’t schaetshuys (het café op de baan), zal het een aantal nieuwe leden al zijn opgevallen: de gesprekken van de ouwe schaatsrotten zijn vaak niet te volgen: “Hij gaat de Alternatieve rijden – 500 rondes – dan heeft hij sowieso podium bij de Stoempers.” … “Ze reed een twee vijfentwintig in Eindhoven afgelopen week. Dan is een twee achttien bij SoftELS toch wel haalbaar? Dat levert gewoon ruim 200 punten op.”

Waar gáát het over? Hieronder leg ik kort uit welke competities Isis heeft en welke wedstrijden er zijn in het seizoen.

Wat valt er eigenlijk te winnen?

Het hardst bevochten klassement is het Super Prestige klassement (SP). Dit is een puntenklassement. Je verdient punten door het verbeteren van je persoonlijke records. Daarnaast krijg je sowieso 10 punten per wedstrijdrit.

De winnaar van het klassement is dus diegene binnen Isis die in het seizoen de meeste vooruitgang boekt op het ijs. Je hoeft dus niet de snelste schaatser te zijn om het klassement winnen, maar wel de meest gemotiveerde schaatser!

De winnaar van het Super Prestige klassement (SP-klassement) gaat dit jaar niet alleen naar huis met de eeuwige roem en een mooie SP-trui, maar ook met een GIGA geldbedrag van €65,-!

De voortgang van het klassement kan je te allen tijde vinden in het zijpaneel van de site of op de SP-pagina. Laat je niet te veel afleiden door de huidige scores… hardschaatsers zijn doodschaatsers.

Naast het SP-klassement heeft Isis sinds twee jaar ook een nieuwe competitie: De strijd om de Stoempersbokaal. Ben je een echte stayer en wil je gewoon rondjes rijden? Dan is dit klassement voor jou! Diegene die dit seizoen de meeste rondjes in wedstrijdverband rijdt, gaat met de Stoemperstrui naar huis. De huidige stand vind je hier.

Natuurlijk is er ook gewoon een ‘normale’ competitie. De snelste mannelijke en vrouwelijke schaatser van Isis worden gekroond tot clubkampioenen. Zij krijgen de wisselbokalen een seizoen mee naar huis. De afstanden die hiervoor gereden moeten worden hangen af van je trainingsgroep. Een overzichtje hiervan vind je bij de ranglijsten

Waar kan ik meedoen?

Om mee te doen aan alle bovenstaande competities hoef je helemaal niks te doen, je doet automatisch mee! Om op het scorebord te komen, zal je wel een wedstrijdje moeten rijden. Gelukkig zijn er daarvoor zat opties!

Allereerst zijn er de Interne Isis Wedstrijden (IIWs). Op 5 dinsdagavonden door het seizoen wordt er een wedstrijdje opgezet voor alle leden. Deelname is helemaal gratis! Je kan je nu al opgeven voor IIW #1 via de formulieren op de site. Zelfs al heb je nul komma nul wedstrijdervaring, is het een aanrader. Voor de eerste IIW zal ik zelfs de basisregels van een schaatswedstrijd uitleggen. Geen reden om niet mee te doen dus.

Andere studentenschaatsverenigingen organiseren ook dit seizoen weer een hele hoop wedstrijden. Houd je van schaatsen én van studentikoze gezelligheid? Dan moet je een keer meedoen aan een studentenwedstrijd. Alle wedstrijden staan al in de Isiskalender. Als je hierover nog iets meer info wilt, kan je die hier vinden!

Tot slot heb je nog de KNSB-wedstrijdlicentie. De licentie kost iets meer dan veertig Euro. Hiermee heb je toegang tot alle Marathons in de regio en zo’n 15(!) langebaanwedstrijden in Eindhoven. Deze wedstrijden hebben zeker geen studentikoos karakter, maar als je van plan bent veel wedstrijden te rijden, is een licentie verreweg de goedkoopste optie. Meer info over de wedstrijdlicentie kan je hier vinden!

Heb je nu nog steeds vragen over wedstrijden, klassementen of andere wedstrijd gerelateerde zaken? Gooi je vraag dan in de whatsappgroep, of stuur iemand van de wedstrijdcommissie een berichtje. Alvast succes dit seizoen!

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.