Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Mon 20 Apr
Pubquiz met Kahoot!
Wed 29 Apr
AK online filmavond!
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Hoe heurt het eigenlijk? Gala etiquette

Geplaatst Mon 3 Feb door Stijn

Reeds 50 jaar geleden is onze mooie schaatsvereniging gerezen uit de fundering van het toen nog in aanbouw zijnde ijssportcentrum. Nu 50 jaar later mogen we ons gelukkig prijzen haar 10e lustrum te mogen vieren. Bij een lustrumviering kan een heus lustrum gala natuurlijk niet ontbreken. Daarom zal Hubble op 27 maart 2020 haar deuren openen voor het Lustrum gala van E.S.S.V. Isis!

Bij een dergelijk gala horen bepaalde etiquette natuurlijk nauw nageleefd te worden, we zetten ze hier even op een rijtje.

Date
Het is gebruikelijk om met een date op het gala te verschijnen. Normaliter zal de man de vrouw vragen, echter leven we anno 2020 in een schrikkeljaar en zijn de rollen omgedraaid, de vrouwen vragen nu dus de mannen.

Aan het vragen van je date zitten enkele gebruiken verbonden. Omdat het een schrikkeljaar betreft schrijft de vrouw een roze brief met gouden letters aan de man waarin zij hem uitnodigt haar te vergezellen op het gala. De man zal daaropvolgend een blauwe brief schrijven met zilveren letters waarin hij haar uitnodigt op de thee te komen. Tijdens deze theedate zal de man laten blijken of hij met haar naar het gala wil gaan en zo ja, in welke hoedanigheid.

Serveert de man niks bij de thee, dan is het jammer maar helaas voor de vrouw en zal ze een alternatief moeten verzinnen. Serveert de man thee met daarbij een koekje, dan gaat de date door maar slechts als vrienden. Wordt er bij de thee een gebakje geserveerd, dan ziet de man een date als meer als vrienden wel zitten. Wordt er gebak met slagroom geserveerd bij de thee, dan is het jackpot en sta je voor je er erg in hebt in je gala kloffie de kelder te witten.

Kan je ondanks bovenstaande succes formule geen date vinden? Geen probleem! Een date is uiteraard niet verplicht en er is genoeg bier aanwezig om je die avond bezig te houden.

Kleding
Bij een gala hoort een dresscode en de commissie heeft dit jaar voor ‘White Tie’ gekozen. De man draagt in dat geval een rokkostuum (met een witte strik) en gelakte schoenen. Een horloge is uit den boze, gezelligheid kent immers geen tijd!
De vrouw draagt bij de white-tie dresscode, wat een meer formelere stijl is, een lange gala jurk. Eventueel kan hierbij een bijpassend tasje en hoge hakken gedragen worden.

Corsage
Het corsage wordt door de uitnodigende partij verzorgd. Normaliter zal de vrouw in aanloop van het gala de man een stuk van haar jurk laten zien (door deze bijvoorbeeld voor een deel uit haar kleding kast te laten steken) zodat de man een corsage kan verzorgen die bij de kleur van de jurk past. In het schrikkel jaar verzorgt de vrouw het corsage en is bovenstaand gebruik dus niet nodig, wat de man draagt is immers al bekend! Het corsage kan een fraai bloemstukje zijn, maar je hebt ook de mogelijkheid het meer studentikozer aan te pakken en je creativiteit te gebruiken. Het corsage mag bij een studenten gala dus best een heftig bouwwerk worden waar het gebruik van duct tape en wd-40 zeker geprezen wordt. Het corsage wordt door beide partijen links gedragen, echter draagt de vrouw haar corsage ondersteboven.

Met bovenstaande etiquette ben je helemaal klaar voor het gala. Regel dus snel je date, maar nog belangrijker, regel je inschrijving! Klik hier om je in te schrijven en hopelijk tot bij het gala!

Lees hier meer stukjes van Stijn!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis