...

Dit WAS mijn seizoen

Door Lars | Woensdag 1 mei 2024 | Crisis

Dit was mijn seizoen


De laatste paar weken van ons bestuursjaar zijn ingegaan. Ik vond dit een mooi moment om terug te kijken naar afgelopen seizoen. Veel van jullie hebben mijn stukje aan het begin van dit schaatsseizoen misschien wel gelezen. In dat stukje deed ik een voorbeschouwing op mijn schaatsseizoen met mijn altijd optimistische instelling dat het nog wel goed gaat komen en dat dit seizoen, echt mijn seizoen werd. Dit is de reflectie op mijn seizoen om de vraag te beantwoorden: Was dit mijn seizoen?

De eerste wedstrijden

Zoals vermeldt in het originele stuk, hielp de nogal non-actieve zomer met weinig fietsritjes niet echt in het begin van het seizoen. De Braga Sprintcup was niet om naar huis te schrijven. Naast dat ik vergeten was dat ik in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen uit mijn pak gescheurd was en dus geen wedstrijdpak had, was er geen wedstrijdfocus en nul kracht in de benen. Ik heb de avond nog wel goed afgesloten in de kroeg. Op het NSK allround in november zat ik ook ruim boven mijn PR’s. Toch zijn dat uiteindelijk mijn seizoenstijden geweest. Over pieken in het begin van het seizoen gesproken.

Het vervolg

Ondanks dat ik er al veel gemist had, ging ik toch van start bij een aantal regiomarathons: Eindhoven, Geleen en Tilburg. Op die volgorde ook. Zonder succes: allemaal eerder uitgevallen. Een goed trainingskamp dan zoals in eerdere seizoenen wel eens mijn redding is geweest? Nee, ook dat mocht niet. De eerste dagen had ik een slechte rug door de schaatsnacht. Overigens heb ik daardoor wel het hele kamp het groene stoempers helmkapje mogen dragen. Na trainingskamp nog een paar wedstrijden geprobeerd maar er werd wat geconcludeerd: geblesseerd geraakt door overbelasting en domme acties. De rest van het seizoen heb ik geen wedstrijd meer gereden. Op de laatste wedstrijd na: 100meter op IIW 5. Hiermee heb ik nu precies 1000 wedstrijdrondes behaald!

Het optimisme

Hier is waar mijn blijvende optimisme weer op komt spelen. Moet ik per se veel of goede wedstrijden rijden om een goed seizoen te hebben? De trainingen in de tweede helft van het seizoen heb ik minder intensief meegedaan en meer gezellig gepraat met trainers of leden. Carnavalstraining was super leuk en ondanks mijn blessure was ik wel bijna overal bij. Ik heb mijn coach skills kunnen showen op het Skeuveltoernooi en SoftELS. Het is natuurlijk de prestatie van de rijder, maar als je de vreugde ziet als er iemand over de finish komt met een PR, doet het je toch goed als coach. Ik weet niet zeker of ik een aandeel gehad heb in al die mooie ritten en tijden, maar ik geloof van wel.

Het plezier

Hier komt ook direct het belangrijkste punt wat ik wil maken in dit stuk. Ondanks dat ik zelf niet veel of intensief kon schaatsen ben ik bij bijna alles aanwezig geweest. Ik heb veel mensen vooruit zien gaan, persoonlijke doelen zien halen en ik heb enorm veel gezelligheid binnen onze vereniging beleefd. Op alle activiteiten, borrels, wedstrijden of trainingen was te zien hoe leuk je het kan hebben, ook in een sportief minder goed seizoen. Ik wil mijn bestuur bedanken voor het enorm leuke jaar wat we met elkaar beleefd hebben en alle inzet die ze hebben getoond. Alle leden, trainers of andere mensen die daaraan mee geholpen hebben aan dit fantastische seizoen, enorm bedankt. Ik hoop dat jullie tot dezelfde conclusie komen als ik: Dit was mijn seizoen!

Disclaimer: Ik heb al gezegd dat volgend seizoen wel echt mijn seizoen wordt op sportief vlak. Echter heb ik nu al te weinig gefietst en ben ik nog niet gaan minderen in de hoeveelheid bier wat ik wekelijks naar binnen werk.

Meer stukjes van Lars!

Log in om reacties te zien en plaatsen.