...

De aankondiging was groots, de daden klein

Door Colin | Dinsdag 14 december 2021 | Crisis

Met deze set woorden in de titel begrijpen jullie natuurlijk gelijk waar ik het over heb. Althans de wedstrijdrijders van Isis zouden dit moeten weten. Zij mochten kennis maken met een heuse aankondiging door de heer Tade Salverda over een schaatswedstrijd op ongekende hoogte. Ongekende hoogte ja, niet ongekend hoog niveau. De langebaan 01 wedstrijd in Geleen. We zullen eerst een paar feiten op een rijtje zetten:

Hoogte: 61 meter
Deelnemersaantal: 14
Isis deelnemers: 4
Gereden afstand in de auto: 155km
Stoempers bokaal totaal: 20 rondjes
SP-punten totaal: 93 punten

Dan zie de gereden kilometers voor die paar rondjes en vraag je je af: “is dit je avond waard?”. Feitelijk gezien niet, scheelt het toch dat we in de middag moesten rijden, omdat we voor 17:00 klaar moesten zijn. Tijdens de wedstrijd werd er dan ook hard gediscussieerd of we wel of niet in paren in plaats van kwartetten moesten starten. De tijd werd niet altijd even strak nageleefd. De wedstrijd aanvang werd een kwartiertje verplaatst, zodat iedereen lekker lang op de inrijbaan kon slalommen tussen personen en afgesneden tennisballen (een geweldige oplossing als blokjes te precies zijn voor jouw ijsbaan). Zonder geverfde lijnen op de ijsbaan werden de bochten niet overal even consistent neergelegd. Welk werden neergelegd aan de hand van een touwtje dat over de baan werd gelopen.

Als tussenpuntje wil ik Marijn quoten na de wedstrijd: “Weet je iedereen zei dat Geleen wel slecht was, maar ik dacht slechter dan Eindhoven kan het toch niet zijn. Totdat ik de eerste paar slagen maakte op het ijs en ineens begreep waarom rijders van Geleen naar Eindhoven komen om PR’s te rijden.”. Toch in een mirakel heeft Tade een PR gereden op de 1500 meter. Na 3 bijna valpartijen in zijn eigen rit was het verschil met hem en Hugo maar 1 honderdste. Het mooie scorebord van Geleen, welk je eigenlijk alleen goed kan zien als je de andere kant op zou rijden op de kruising, liet de winst nog in het ongewis totdat de uitslag online stond. Na verder onderzoek bleek Tade volledig ingemaakt te zijn door Hugo. Het scorebord gaf in eerste instantie ook nog een mooie 1.58 aan voor Colin, wat een 1500 meter baanrecord zou betekenen. Echter mocht het niet zo zijn. De juryleden in de wielerkeet hadden dit tempo in jaren niet gezien en vergaten de inhaalacties in de ET in te voeren. Je kan het ze ook niet kwalijk nemen.

De tijd werd gecorrigeerd naar 2.02,89. Een kleine domper die de pret van de wedstrijd niet kon bederven. Een geweldige cultuurshock waar we de zuurstof uit onze longen hebben gelachen, dat gaat natuurlijk al snel op een hoogte van 61 meter. Kortom, Geleen is beslist een ervaring die iedere wedstrijdrijder moet meemaken.

Klik hier voor de uitslag van de wedstrijd.

Meer stukjes van Colin!

Log in om reacties te zien en plaatsen.