Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Zondag 6 feb
Massastart toernooi
Zaterdag 12 feb
NSK Clubs (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Dinsdag 15 feb
IIW #4 Uurrecord
Zaterdag 19 feb
NSK Afstanden (Groningen) - G.S.S.V. Tjas
Zaterdag 26 feb
Skeuveltoernooi (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Wat nou wereldbeker punten?

Door Stijn | Donderdag 9 december 2021 | Crisis

Vorig weekend was het tijd voor de wereldbeker in de temple of speed, de Utah Olympic Oval in Salt Lake City. Dè mogelijkheid voor de internationale top om hun persoonlijke records even bij te schaven op deze snelle hooglandbaan. Echter vanzelfsprekend is dit zeker niet. Schaatsen op dit ijs moet je leren en bij de ene schaatser lukt dat beter dan bij de ander. Zo heeft Patrick Roest veel slechte herinneringen aan dit ijs, maar is Ted Jan Bloemen een groot fan en voelt het voor hem als thuis komen.

Elke keer als er hier gereden wordt, kan je rekening houden met wereldrecords. Al waren de omstandigheden niet perfect, ook dit keer zijn er weer wereldrecords uit de boeken gereden die eigenlijk hun eigen Crisis stuk verdienen. Wij Isisianen kunnen alleen maar dromen van dergelijke tijden, al is het maar om het oneindig aantal SP-punten wat je ontvangt bij het rijden van een wereldrecord. Naast de wereldrecords hebben veel rijders zich zelf ook verbeterd in een heuze regen aan pr's. Maar dat roept een vraag op: hoeveel SP-punten zijn er eigenlijk bij elkaar gereden dit weekend door de Nederlandse equipe? Kunnen ze doorgaan met hun olympische droom najagen of kunnen ze beter lid worden van Isis om zich volledig te storten op de gele trui en de eeuwige roem? Ik heb het voor je uitgezocht.

Ik heb alleen de persoonlijke records van de Nederlandse schaatsers uit de A groep gepakt en hun oude pr wat stond op 3 december. Verder heb ik de huidige code van de Isis site gebruikt voor het berekenen van het aantal punten. Dit resulteerde in het volgende overzicht:

Naam Sp Punten
Irene Schouten 1715
Jutta Leerdam 1160
Femke Kok 851
Antoinette de Jong 850
Wesley Dijs 716
Merijn Scheperkamp 579
Hein Otterspeer 344
Joy Beune 305
Dione Voskamp 234
Michelle de Jong 163
Sanne in 't Hof 153
Kars Jansman 149

Irene schouten had een lucratief weekendje, wat vooral te danken was aan haar ijzersterke tijd op de 3000 meter. Die tijd was al goed voor 1083 punten. Verder zijn gemiddeld de meeste punten gereden op de 1500 meter met op 1 Wesley Dijs met 716 punten. Helaas voor Jutta kon ze door haar dramatische (en vooral rare) start op de 500 meter haar tijd niet nog een keer aanscherpen om een gooi te doen naar de eerste plek in bovenstaand klassement, al was het waarschijnlijk niet genoeg geweest.

Het weekend stond helemaal in het teken van wereldbeker punten verzamelen voor de olympische tickets. Echter met deze regen aan pr's zijn er in totaal 7209 SP-punten bij elkaar gereden - daar hoor je dan weer niks over. Niet slecht voor een weekendje schaatsen, maar toch geldt voor de meeste internationale schaatsers het zelfde als wat voor menig Isisiaan geldt; met kleine aanscherpingen ga je er waarschijnlijk niet komen, ook al schaats je relatief nog zo dicht bij het wereldrecord. Als we even uit gaan van alleen deze wedstrijd, dan maakt Schouten in haar huidige vorm toch wel de meeste kans op de gele trui. Dan moet ze alleen wel even lid worden van Isis, zou jij je knikkers erop in zetten?

Meer stukjes van Stijn!

Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2022 E.S.S.V. Isis