Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Zondag 6 feb
Massastart toernooi
Zaterdag 12 feb
NSK Clubs (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Dinsdag 15 feb
IIW #4 Uurrecord
Zaterdag 19 feb
NSK Afstanden (Groningen) - G.S.S.V. Tjas
Zaterdag 26 feb
Skeuveltoernooi (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Het is winter!

Door Stijn | Donderdag 2 december 2021 | Crisis

Als je een doorsnee Nederlander zou moeten laten kiezen tussen de winter en de zomer, wat winter? De zomer. Gelukkig zijn wij schaatsers geen doorsnee Nederlanders en kunnen wij een goed strenge winter zeker wel waarderen. Gisteren was het 1 december en dat betekent dat de metereologische winter officieel begonnen is, feest! Traditioneel wordt dit heugelijke feit afgetrapt met de jaarlijkse wintervoorspelling van de real OG againman Piet Paulusma. Piet heeft louter ijzersterke voorspellingen en blijft als brenger van het weer aan het volk altijd kritisch op zichzelf. Ik zal even Piets wintervoorspelling samenvatten, het leest misschien wat stroef maar zo staat het ook groot en deels op zijn site beschreven.

Heel verassend voor Piet, zijn wintervoorspelling gaat uit van een stevige winter. Er komt sneeuw, er komt ijs, maar ook meer wat past bij een stevige winter. Het karakter kan wel eens sterk wisselend zijn en dan komt er meer voorbij dan alleen winterweer. Piet belooft ons regionaal een flink pak sneeuw, en zelf gaat hij ervan uit dat heel ons land vaker dan één keer wit zal worden. We moeten niet opkijken van winterstormen mogelijk met of zonder sneeuw (meer smaken zijn er ook niet), een wat kwakkelend weertype en anti winterweer. Stabiel weer met of zonder kou lijkt in de minderheid te zijn. Het wordt een winter met veel overlast door vooral winterweer en kwakkelende perioden, maar ook door niet-winterweer. Het belangrijkste van de voorspelling, Piet belooft ijs! Samengevat: het wordt een stevige winter met sneeuw, ijs en meer. Wat een analyse.

Als je het mij vraagt niet zijn sterkste. Feitelijk somt hij alle mogelijke weertypes op voor een Nederlands winter. Als we zijn wintervoorspellingen van 2019 en 2020 erbij pakken zien we dat ze in de kern vrijwel identiek zijn. Termen als kwakkelend, regionale sneeuw overlast, mogelijk warm en koud weer, mogelijk winter weer en anti-winterweer komen vaak naar voren en het wordt eigenlijk nooit concreet. Een beetje makkelijk scoren misschien omdat je het nooit fout kan hebben, maar ik waardeer zijn passie die hij er elk jaar weer in legt. Uiteindelijk weten we dus nog niets en zal de tijd het leren, er is immers niets zo onvoorspelbaar als het weer. Waar Piet wel altijd concreet en tevens optimistisch over is; de mogelijkheid tot schaatsen ieder jaar. Ik hoop dat hij daar gelijk in gaat hebben want ik kan niet wachten op het natuurijs!

Dat was het weer (of dat was het weer), oant de oare kear, oftewel, tot de volgende keer!

Meer stukjes van Stijn!

Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2022 E.S.S.V. Isis