...

Laat je horen!

Door Stijn | Vrijdag 26 november 2021 | Crisis

Isis kent een rijke geschiedenis als het gaat om clubliederen. Van haast sadistische en beledigende teksten tot aan vergeten glorie, het Isis clublied heeft vele vormen gekend. Veel van deze oude clubliederen zullen de meeste leden al niet meer kennen. In oude crisissen kun je na goed zoeken de stoffelijke overschotten van deze poëtische lofzangen nog wel vinden, maar buiten dat zijn ze helaas vergeten geraakt. Na een lange tijd zonder een clublied te hebben gezeten begon bij een aantal leden de drang te ontstaan ook mee te willen schreeuwen, toen zij zwijgend aanschouwden hoe onze zuster schaatsverenigingen vol trots hun clubliederen scandeerden. Zo geschiedde, het clublied van het 48e bestuur.

Om het verenigingsgevoel onder de leden een gezonde boost te geven, vonden zij het dus de hoogste tijd voor een nieuw, eigentijds, herkenbaar en pakkend clublied. Het geschreven stuk was zeker nieuw, eigentijds en voor Isisianen was de tekst zeker herkenbaar, maar door de beat van het nummer We Will Rock You van Queen te pakken was het pakkende effect helaas minder dan initieel gehoopt. Deze beat kende te veel lange pauzes en de melodie tijdens de coupletten was achteraf toch iets te lastig voor een clublied. Het lied bleek te melodisch te zijn en bood daardoor te weinig mogelijkheden om echt geschreeuwd te kunnen worden.

Om deze redenen is het clublied herschreven door het 49e bestuur. Twee versies werden voorgedragen op de daaropvolgende ALV. Het was nog even spannend of het lied "Koers!" op de muziek van Vroem van Famke Louise het nog ging halen, maar uiteindelijk werd het lied "Het Isisblauw" toch goedgekeurd. Het Isisblauw, op de muziek van On The One Road van The Wolve Tones, laat de andere verenigingen horen hoe fantastisch onze mooie schaatsvereniging is, met een aaneenschakeling van mogelijkheden om met volle borst mee te schreeuwen zoals de Ieren dit vroeger bedoeld hadden! De tekst van het lied vind je hieronder, of via deze link. Leer het, zorg dat je het kan dromen en vooral; zing mee! Zo zorgen we ervoor dat dit lied niet ook in de al rijke geschiedenis van haar vereniging verdwijnt.

Het Isisblauw

Ja wij zijn Isis
En we schaatsen
Met de winter in ons smoel
Met onze ijzers op de ijsbaan
Is de snelheid ons enige doel
In het zuiden klopt ons schaatsend hart
Om te winnen staan we aan de start
We zijn de warmte in de kou
het Isisblauw!

Een explosieve start, diep zitten is de bom
De rest roept hogerop, maar wij gaan buitenom
Hup er tegenaan, we schaatsen je eruit
De tegenstand ziet ons alleen maar voor zich uit.

Want wij zijn Isis
En we schaatsen
Met de winter in ons smoel
Met onze ijzers op de ijsbaan
Is de snelheid ons enige doel
In het zuiden klopt ons schaatsend hart
Om te winnen staan we aan de start
We zijn de warmte in de kou
Het Isisblauw!

Meer stukjes van Stijn!

Log in om reacties te zien en plaatsen.