Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Maandag 20 dec
Kerstdiner
Zaterdag 8 jan
NSK Marathon (Amsterdam) - A.S.S.W.S.V. SKITS
Zaterdag 15 jan
NSK Sprint (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Dinsdag 18 jan
IIW #3
Zaterdag 22 jan
Nationale marathon in Eindhoven
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Interview met dr. F. de Prenter, regerend massastartkampioen

Door Menno | Zaterdag 20 november 2021 | Crisis

Om iedereen in de stemming te laten komen voor de aanstaande wedstrijd, nam ik contact op met de regerend kampioen op de massastart: Frits. Hoe gaat het ondertussen met eigenlijk met de eenkoppige koersverslinder? Wie ziet hij als de grote kanshebbers? Dat alles en meer lees je hieronder.

Je grootste overwinning van seizoen '19-'20 is onbetwistbaar de winst op de Isismassastart. Na dat seizoen ben je uit de kijker van de meeste Isisianen verdwenen. Heb je sindsdien nog veel koersen gereden? Zijn er nog successen behaald in en buiten de koers?

Grotere wedstrijden dan dit bestaan helaas niet, dus na deze overwinning was het lastig om mezelf voor andere wedstrijden te motiveren. Eric Heiden had er na 5 olympische zeges ook geen zin meer in.

Welk (trainings)adviezen heb je voor alle deelnemers om zich optimaal voor te bereiden op het massastarttoernooi? - er rekening mee houdende dat het over een week plaatsvindt.

Eigenlijk is er maar één optie, de BGP marathon in Nijmegen aanstaande maandagavond.

Kijkend naar de huidige deelnemers lijst en als oud winnaar wetende welke kwaliteiten je nodig hebt, naar wie moeten we kijken dit jaar? Wie zijn er naast jou – de titelverdediger – de serieuze kanshebbers voor de titel?

Tenzij Bavo zich opnieuw laat verrassen zal hij moeilijk te verslaan zijn. Al verwacht ik dat de Pinguïns met niets minder dan een strategisch meesterwerk als koersplan aan de start zullen staan.

Dit jaar wordt er een einduitslag opgemaakt uit de drie ritten van het toernooi. Dus ga je je krachten dit jaar anders verdelen? Of ligt de focus nog steeds op de massastart?

Krachten verdelen? Hihi, goeie!

Op het vorige trainingskamp in Chemnitz werd Rutger Snoek verkozen tot spiritueel leider van Lacustris. Hij vroeg mij of jij deze leiderschapsfunctie over zou willen nemen. Zo niet, is er al een gepaste kandidaat verrezen binnen de gelederen van Lacustris?

Dat zijn erg grote schoenen om te vullen... Kunnen we Jillert Anema niet polsen om hiervoor bij Rutger in de leer te gaan?

Tot slot: wanneer schrijf je je in voor de wedstrijd?

Goed punt, zal ik eens doen!

Meer stukjes van Menno!

Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2021 E.S.S.V. Isis