Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Zondag 6 feb
Massastart toernooi
Zaterdag 12 feb
NSK Clubs (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Dinsdag 15 feb
IIW #4 Uurrecord
Zaterdag 19 feb
NSK Afstanden (Groningen) - G.S.S.V. Tjas
Zaterdag 26 feb
Skeuveltoernooi (Enschede) - D.S.V. de Skeuvel
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Zomerijs in Tomaszów

Door Colin | Zaterdag 21 augustus 2021 | Crisis

Ondertussen is het weer een maandje geleden dat 17 Isisianen vertrokken voor een zomertrainingskamp in Polen. Bij de zoektocht naar een plek voor het aankomende winterkamp kwam de commissie langs een ijsbaan met zomerijs. In Tomaszów Mazowiecki ligt de Arena Lodawa, deze in 2017 gebouwde ijshal is de enige overdekte 400 meter ijsbaan van Polen. Twee busjes van 9 werden gereserveerd inclusief een kar voor de fietsen van onze trainingsbeesten. De reis van een ruime 12 uur werd bij de ecobus door een aantal staande houdingen nog wat verlengd. Dit gaf de mogelijkheid aan de Isisianen uit de doordenderende diesel om hun slaapplek op de zeer knusse kamers met stapelbedden alvast te kiezen. De kook- en eetmogelijkheden werden vast verkend. De keuken was zo "uitgebreid" dat we die maar naar buiten hebben verplaatst. Zo konden de bezoekers van de ijsbaan, die op 40 meter afstand lag, in ieder geval meegenieten van onze uitgebreide kookkunsten (zwarte appelflappen of een avondmaal met rode saus). Eten en chillen deden we ook buiten totdat de DEET ons niet meer kon beschermen tegen alle muggen, wat ons liet verhuizen naar de mugloze, maar wel een beetje warme gezamenlijke feest en ontbijt ruimte.

De eerste dag maakte de groep Isisianen lichtelijk onwennig de oversteek van het verblijf naar de ijsbaan. Toen de deur van de ijshal open ging zagen ze daar het machtige Russische team rondjes knallen voordat het tijd was om zelf de eerste meters van het seizoen te maken. Onder het toeziend oog van een stel uitfietsende Russen stapten we ligt wankelend op het ijs. Even wennen, iedere ronde net wat soepeler. Na anderhalf uur privé ijs, wat later iedere dag zo bleek te zijn, voldaan van het ijs af.

Op de laatste avond werd nog bedacht om een oefenwedstrijd te organiseren. De 500 meter zou dienen als kwalificatie voor de aflossingswedstrijd. Een pan en deksel werden meegenomen naar de baan als startsignaal. De handklokkers en fotograaf werden klaargezet. Recept voor nog een aantal persoonlijk records. De aflossingsteams werden gemaakt en de wedstrijd ging van gang. 2 teams ieder persoon 1 rondje en een wisselduw op de finishstraat. De wedstrijd gaat van start en loopt redelijk gelijk tot de eerste valpartij. Een kleine 50 meter verschil bij de doorkomst. Valt nog te overbruggen. Er blijven steeds minder mensen over, maar de afstand blijft redelijk hetzelfde. De laatste wissel komt team 1 duwt Bavo veilig de laatste ronde in. Krijn van team 2 komt aangereden om Colin de laatste ronde in te duwen. Niet helemaal volgens planning glijdt Colin de resterende 50 meter van het rechte stuk de boarding in, goed glad ijs daar in Polen. Op de achtergrond een hoop geschokte maar lachende Isisianen. Wedstrijd gespeeld, felicitaties naar het winnende team in deze onvergetelijke wedstrijd als afsluiter van het kamp.

Naast het harde trainen was er ook een uitgebreid zij-programma. Beginnend met een “kleine” kajaktocht van 18km. Na 3 uur roeien en vooral ook water lozen, met Bavo of Menno achterop jouw al gevulde 2 persoonskajak begint het water wel binnen te lopen, druppelden we af op de kant. Er waren ook activiteiten van mindere intensiteit, zoals het wandelingetje naar de Niebieskie Źródła natuurbron, een bezoek aan het openluchtmuseum of het klimbos. Daarnaast kon een bezoek aan de hoofdstad Warschau ook niet ontbreken. De een vulde dit ander in dan de ander. Van historie en cultuur snuiven tot een bestelling met 3 liter mojito op het terras. Na een culturele avondmaaltijd en nog wat drankjes na, reden de twee gebobte chauffeurs ons weer veilig naar de accommodatie.

Na acht dagen kwam dit trainingskamp jammer genoeg tot een eind. Ikzelf ben training trainingskampen gewend vanuit de teams waar ik heb gereden. Hier is de insteek net wat anders, maar zeker niet voor een slechte zaak. Er wordt ruimte gelaten om hard te trainen, waarbij ook nog genoeg tijd over is om lek geprikt te worden door muggen bij het beach volleybal bij het water. Of natuurlijk gewoon spelletjes spelen of een feestje hier en daar. Waar dit trainingskamp begon als een grap van de organisatoren is het uitgerold in een geweldige week op het ijs en daarnaast. Nogmaals dank voor de inzet van de commissie en de positieve insteek van alle deelnemers.

P.S. Hebben jullie die mooie Isis vlag op de foto gespot. Goed geregeld Martijn!

Meer stukjes van Colin!

Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2022 E.S.S.V. Isis