Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Dinsdag 28 sep
Introtraining
Dinsdag 19 okt
Eerste training borrel
Vrijdag 19 nov
Introkamp
Dinsdag 23 nov
IIW #1
Zondag 28 nov
Massastart toernooi
Laatste berichten
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Smaakvolle Marianada!

Door Anke | Zondag 30 augustus 2020 | Crisis

Het zonnetje scheen, de lucht is was blauw. Kriebbels in je buik, wat was die BBQ activiteit te wauw. Met mooie dansjes van Shakira uitgevoerd door het bestuur, of eigenlijk de vrouwen van het bestuur. Dit recept is ook verloren gegaan met de update van de website. Helaas is het ook niet gemaakt met de jaarlijkse BBQ activiteit van Isis. Wie weet is het de komende week tijd om het college goed in de luiden met een lekker BBQ. Ben jij de marinade vergeten dan hier HET recept van wielerkamp vorig jaar!

Als je met hemelvaart op het jaarlijkse Wielerkamp uitje gaat is goed en veul eten natuurlijk erg belangrijk. Zo kwam tijdens het Wielerkamp in 2019 dit overheerlijke kip marianada recept van tafel. Onze lieve toenmalige voorzitter (Linda) had namelijk geregeld dat we met de Pinguïns zouden gaan BBQ’en. Een goede deal, wij de locatie, kampvuur, bier en stokbrood en zij het vervoer met vlees en salades. Echter waren de Pinguïns door het warme weer en alle hoogtemeters zo vermoeid dat zij tot 2x toe de BBQ annuleerde. Onze commissie zat hierdoor met de handen in het haar want iedereen verwachte een BBQ dus die zou er ook komen ook! Alleen was er van tevoren geen vlees en salades ingekocht. Op zaterdagmiddag besloten daarom 3 kampleden 4 supermarkten last minute te bezoeken en voor een groep van 30 personen een BBQ in te kopen. Een ander bijkomend probleem waren alle allergieën. Melkeiwitvrij, notenvrij en glutenvrij. Er werd gezorgd voor stokbrood, bier, broodje diepvrieshamburger, pastasalade en kipspiezen. De sluitingstijd van de supermarkt begon te dringen waardoor de marinade onmogelijk werd. Dus dan maar keukenkastjes open trekken! Een marinade zorgt voor een zure, aromatische smaak aan het vlees en is daarom belangrijk. Opdrachten 1 team die de kip in blokjes snijd, sateprikkers in water legt en paprika en ui in grote stukken snijdt. Ondertussen werden alle keukenkastjes in het Belgische huisje opgetrokken om te kijken hoe we het kunnen marineren.

Wat heb je nodig:
Ingrediënten voor +/- 30 personen:
- 1 nieuwe pot appelstroop (helemaal toevoegen)
- 1/3 knijpfles honing (helaas voor de mensen die nog havermout willen ontbijten)
- 1/2 fles Sambal Oelek (de rest is al opgemaakt bij de chili con carne de dag ervoor)
- Flinke scheut olijfolie
- Beetje zout en peper
- Beetje water

Ingrediënten van de supermarkt:
- Kip voor 30 personen
- Paprika’s
- Ui
- Satéprikkers

Bereiding:
Zorg dat het snijteam eerst de kip snijdt dan kunnen ze minder paprika snoepen en kan de kip nog zo lang mogelijk in de marinade liggen. Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grote kookpot. Als het eruitziet als een egale massa dan is het klaar om de kip hierin zo lang mogelijk te marineren. Gooi niet alle kip in een keer in de pan want dat maakt het onder elkaar scheppen lastig met deze hoeveelheid kip. Zorg ervoor dat de kip nog zolang mogelijk lekker kan badderen in deze overheerlijke marinade. Als dan de BBQ wordt aangestoken is het de noodzaak om nog enkele mensen te vinden die de kip en groentes willen rijgen aan een satéprikker.
En klaar zijn ze voor de grill!


Meer stukjes van Anke!

Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2021 E.S.S.V. Isis