Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Super Prestige
Klassement
Thu 6 Aug
Trainingsweekend Oudewater
Fri 7 Aug
Skeelerweekend NSSU
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Tussenbeschouwing

Crisis

Geplaatst Mon 10 Feb door Stijn

We hebben allemaal in de lustrumcrisis (die je overigens hier kan vinden!) gelezen dat er dit jaar spektakel op ons te wachten stond wat betreft de bokalen. Met de introductie van de stoempersbokaal dit seizoen zou er stevig op 2 fronten gestreden worden om de eeuwige roem. Echter, net over de helft van het seizoen lijkt de dienst al aardig uitgemaakt en is er van enige spanning eigenlijk nauwelijks sprake.

Het superprestige klassement wordt eigenlijk al vanaf dag 1 gedomineerd door Marijn. Op 2 weken na flaneert hij praktisch al het hele seizoen in het gele hesje. Ik had hem ingehaald en leek enige tegenstand te bieden, maar na onder andere het rijden van een laffe taffe is zijn koppositie wel veilig gesteld en staat hij ondertussen met bijna 1000 punten los van nummer 2. Natuurlijk heeft Marijn het niet alleen aan deze laffe taffe te danken, maar het moet toch zeker genoemd worden in deze tussenbeschouwing. Ik ben helaas voor de rest van het seizoen geparkeerd en lijkt Hugo nu een offensief te beginnen tegen Marijn, het is hopen dat hij nog wat spanning terug in het SP-klassement kan brengen.

Er werd ook veel verwacht van de eerste editie van de stoempers bokaal, maar dat dit zou gebeuren had niemand waarschijnlijk opgeschreven. De frequentie waarmee Rienke rondjes binnen harkt is werkelijk ongekend en ze stoomt zonder er bij stil te staan af op een dubbele ton. Hoewel er geen sprake is van enige strijd om de stoempersbokaal, is het uiteraard wel bewonderingswaardig wat Rienke dit seizoen aan rondes al heeft gepresteerd. Helaas stevent Bavo op deze manier na een 2e plaats in het SP klassement vorig jaar, nu af op een 2e plaats in het stoempers klassement.

De winnaars zijn dus eigenlijk al wel bekend van de twee bokalen en vragen op wie je je geld in zou zetten lijkt een retorische vraag. Als de lijst van de afgelopen winnaars van het SP-klassement erbij gepakt wordt zien we dat voor in iedergeval de afgelopen 10 jaar de SP trui mee naar huis is genomen door een oud, huidig of aankomend bestuurslid. Of deze trend dit jaar verbroken wordt, daar zou je je geld nog wel op kunnen inzetten...

Lees hier meer stukjes van Stijn!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis