Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Mon 20 Apr
Pubquiz met Kahoot!
Wed 29 Apr
AK online filmavond!
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Isis Kerstdiner 2019

Geplaatst Wed 25 Dec door Eva-Britt

Het jaar loopt op zijn einde, de kerstbomen staan al weer een tijdje opgetuigd in vele huizen, en dat betekent dan ook dat het Isis Kerstdiner zich, ondertussen traditiegetrouw, weer aandient. Ook al is Kerst dit jaar niet ingeluid met sneeuw en vrieskou, het kantoorpand waar David huisvest en het Isis Kerstdiner gehouden werd, leek dit wel anders te doen vermoeden. Gekleed in onze mooiste kerstkleren, zittend aan uit hun scharnieren gehaalde deuren en op krakkemikkige kampeerstoelen, was ook dit jaar het kerstdiner weer een groots succes. Heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten werden verorberd alsof we jaren niet hadden gegeten, aan die tafelmanieren kunnen we dus nog wel wat bijschaven.

Uiteraard was de pittige tomatensoep ook dit jaar er weer als voorgerecht, maar ook een heerlijke klassieke Franse uiensoep ontbrak niet. Daarnaast hadden we bijna een heus zeebanket, met een lekkere garnalen en tonijn salade en zalm wraps. Het hoofdgerecht bestond uit een grote variëteit van stoofschotels, een boeuf bourguignon die wel uit de hemel leek te zijn gevallen zo lekker. Ook werd er genoten van pompoenlasagne, pasta met een bos vol aan champignons en een lekkere maar zeer pittige curry.

Naarmate de avond vorderde, meer biertjes genuttigd werden en het eten goed in de smaak viel, werd er ook de stabiliteit van enkele stoelen getest. En geloof het of niet, maar onze berggeit Thomas is zowaar door een stoel gezakt. Toch teveel gegeten misschien?

Gelukkig gaat het toetje niet naar de maag maar naar het hart, en dus paste dat er bij iedereen nog wel bij. Hemelse modder, aardbeien bavarois (of toch vla?) en uiteraard tiramisu, niks ontbrak. Zelfs een betonblok, zeker weten harder dan het zandsteen waar Chemnitz op gebouwd is, was aanwezig. Dit massieve blok chocola en noten was toch wel het mysterie van de avond. Doordat de makers niet aanwezig tijdens het nagerecht eten waren bleef het gissen wat erin zat.

Na het eten ontstond al gauw de behoefte aan wat meer warmte, en een gezellige warme kerstavond is uiteraard niet compleet zonder een knisperend haardvuur. Waar dit echter niet mogelijk is in een kantoorpand, ontstond er al gauw een improvisatie bestaande uit waxinelichtjes. De niet nader te noemen pyromanen onder ons wisten deze op te stoken tot hoge temperaturen en vlam hoogtes. Na een tijdje ontstond er zowaar een warm vuurtje, welke al gauw de nodige aandacht kreeg, en tegelijkertijd de zorgen over hoe deze weer te doven. Dit gebeurde toch wat minder doordacht dan de bedoeling, en voor we het wisten waren we gehuld in een dikke wolk van kaarsdampen, dat slaat toch wel flink op de longen!

Het was dus ook dit jaar weer een mooie avond, met lekker eten, bier en sterke verhalen! Een hele goede Kerst gewenst en PR’s voor in 2020!

En mocht je graag nog een paar gerechten willen maken, klik dan op de gerechten voor de recepten van de Franse uien soep, de pompoen lasagne, de boeuf bourguignon, de tiramisu en de aardbeien bavarois (of toch vla?)

Lees hier meer stukjes van Eva-Britt!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis