Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Super Prestige
Klassement
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Hoe heurt het eigenlijk? Schaatsschoenen

Crisis

Geplaatst Wed 27 Nov door Stijn

We zijn alweer een tijdje bezig op het ijs en de eerste wedstrijden zijn weer gereden. Bij Isis zijn wij natuurlijk niet op zijn 11-en-30ste aan het bollen op de baan en wordt er wel degelijk wat getranspireerd tijdens de zware trainingen. Waar dit transpireren goed is voor ons eigen ego en de voldoening na een dergelijke training, zijn menig treinreizigers, bijrijders en andere mensen die dicht naast ons schaatsers staan het hier niet altijd mee eens. Schaatsschoenen gemaakt door bepaalde fabrikanten hebben namelijk de intentie dit transpireren tijdens een training, wat ons zo’n goed gevoel geeft, om te zetten in iets wat tegen ons gebruikt kan worden. Deze schoenen worden omgevormd tot ware aromatische horror verstuivers die de kwaliteit van de lucht eromheen nou niet bepaald bevorderen. De grootste speler die deze wandaad begaat moet wel Maple zijn en ik ben er zeker van dat dit door sommige van onze leden al in alle glorie is ondervonden. Enfin, ik ben zelf gelukkig niet schuldig aan het beschikken over zulk soort schaatsschoenen en de beste manier om deze taferelen tegen te gaan is ook het simpelweg niet aanschaffen van dergelijke schoenen. Mocht Maple nou wel echt jouw merk zijn en wil je niet meer anders, dan zijn hier enkele tips die de vrede in de kleedkamers kunnen bewaren.

Koffie heeft een paar gunstige eigenschappen, het houdt je wakker tijdens colleges en het helpt in de ochtend de stoelgang goed op gang, maar koffie heeft ook nog een geur neutraliserende werking! Als je merkt dat je schoenen kleine pluizige dieren beginnen te elimineren vanaf zo’n 3 meter afstand, dan is het wellicht tijd dat je een koffiepad in je schoenen plaatst na een training. De koffie kan ervoor zorgen dat je schoenen minder zullen stinken, mits je de koffiepads tijdig vervangt natuurlijk.

Ben je geen koffiedrinker maar wil je nog steeds wat ondernemen, dan kan Robijn nog te hulp schieten. Robijn heeft in hun assortiment plezierig ruikende geurpads die de stinkende eigenschap van je schaatsen kunnen maskeren. De geur wordt niet geneutraliseerd, maar het kan er wel voor zorgen dat de treincoupé naar bloemetjes gaat ruiken in plaats van jouw schaatsparels.

Ik had zelf eerder Bont schoenen die zich ook akelig schuldig maakten aan bovenstaande wandaden. Ik heb hierop ook bovenstaande maatregelen getroffen en ik moet zeggen dat ik heb ondervonden dat dit alles slechts een averechts effect bewerkstelligt. De lucht die uit je schaats zal komen wordt een ondefinieerbare dichte brij van zweet, koffie en Robijn die een middelgrote college zaal plat zal leggen voordat je er erg in hebt. Ik ben bang dat een echt antimiddel voor zulk soort schaatsschoenen nog even op zich zal moeten wachten, maar wie weet wat de techniek ons nog brengt komende jaren.

Lees hier meer stukjes van Stijn!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis