Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Super Prestige
Klassement
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Schaatsen is... Chocopils

Crisis

Geplaatst Fri 1 Nov door Anke

Niks is lekkerder dan met jou mede Isisiaantje in je zweetkleertjes even lekker bij komen na de training. Dat kan! Als student doe je dit natuurlijk het liefst met het oudste en meest geconsumeerde alcoholische drankje ter wereld, namelijk een biertje.

Bier wordt gemaakt van water, gefermenteerde mout, kruiden en hop. In sommige gevallen kunnen we bier zelfs als superfood zien want bier bevat nicotinamide riboside. Dit is een vitamine die zorgt voor meer uithoudingsvermogen, verminderd het cholesterol en zorgt voor minder overgewicht. Daarnaast heeft het matig drinken van bier nog meer positieve gezondheidseffecten: kleinere kans op alzheimer of hartziekten (31%), verminderd de kans op het krijgen van Reuma of Diabetes type 2, het remt bepaalde kankercellen af, versterkt de botten, verbeterd het zichtvermogen (alleen niet ter plekke), de bloeddruk neemt af waardoor je beter slaapt (geldt wel voor dezelfde avond). Maar heb je nu afgelopen week al teveel biertjes genuttigd waardoor je niet meer aan het matig alcoholgebruik voldoet. Of ben je door de kou van afgelopen week nu helemaal verkleumd na de training dan kun je uiteraard ook gewoon overstappen op een warme chocolademelk.

De gezelligheid met een chocolademelk in het Schaetshuys kent dezelfde charmes als met een biertje in de kroeg. Het voordeel van chocolademelk is dat het eiwitten en koolhydraten bevat. Dit is goed voor de herstel van het lichaam na een activiteit. Het werkt na het sporten beter voor de spieropbouw dan het drinken van sportdrank. Daarnaast wordt chocolademelk gemaakt van cacao. Cacao bevat veel mineralen vooral magnesium, het verlaagd de cholesterol en de bloeddruk, het maakt je gelukkig. Al dit bovengenoemde is daarom de perfecte reden om na het schaatsen onder deze barre omstandigheden op de ijsbaan even lekker na te genieten van een Chocopils. Daarnaast zijn er dan weer meer Isisiaan om te genieten van deze chocopils en te battelen tegen de Pinguïns! Wie blijft het langst?! Lees hier meer stukjes van Anke!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis