Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Sat 25 Jan
Oud-ledendag
Wed 5 Feb
AK Glowgolf
Tue 11 Feb
IIW #4
Thu 13 Feb
Valentijnstraining
Sat 15 Feb
Skeuveltoernooi
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Hoe heurt het eigenlijk? De Bril

Geplaatst Tue 13 Aug door Stijn

Wellicht het belangrijkste gereedschap voor een wielrenner. Het beschermt tegen de zon, vliegen die je oogbal penetreren en waterogen tijdens windkracht 7 vol op de kop. Alhoewel, we weten allemaal dat iedereen eigenlijk stiekem een brilletje in de zelfde kleur als zijn of haar favoriete wielerpakje en of fiets begeert. Een object wat dermate belangrijk is kan daarom natuurlijk niet zomaar lukraak op je gezicht geplaatst worden. Het gaat hierbij dus niet om de soort bril die je wenst te gebruiken. Of het nu die snelle planga van je 90-jarige oma die ze elke zondag draagt tijdens het boodschappen doen achter haar rollator, of je spiksplinternieuwe Oakley betreft, de volgende ongeschreven wielerwet is wellicht nog wel belangrijker dan de snelheid van het montuurtje.

Normale mensen zullen de pootjes van de bril op de oren plaatsen waarna de neus als steunpunt wordt gebruikt voor het middelste deel van de bril. Echter, bij wielrennen wordt deze exercitie iets anders uitgevoerd door het gebruik van een helm. De bandjes van de helm mogen namelijk niet over de bril gedragen worden, neen, deze dienen onder de brillenpootjes doorgehaald te worden zoals onderstaande illustratie weergeeft. Dit heeft verder geen bijkomende veiligheid of comfort voordelen, zo is het nou eenmaal voorgeschreven.

Mocht je dus de volgende keer met windkracht 7 tegen ingehaald worden, kijk dan even tussen het snot voor je ogen door hoe de desbetreffende renner zijn of haar bril draagt. De kans is aanwezig dat je in de manier van het dragen van de bril wel sneller bent.

Lees meer stukjes van Stijn!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis