...

Sinter-Kerst-en-Nieuw Diner

Door Anke | Zondag 1 januari 2017 | Crisis

De afgelopen jaren zitten we rond de jaarwisseling in het buitenland om kei en kei hard te trainen. Dit jaar werden de kilo's er eerder aangegeten dan eraf getraind. Op 30 december vond het Sinter-Kerst-en-Nieuw Diner plaats op de Boutenslaan. Met de kracht van 2 keukens werd deze avond een grandioos 5-gangen diner geserveerd. Deze keukens werden aangestuurd onder leiding van Katja en Rachelle. Enkele recepten aan het einde van dit redactiestukje. Het menu van deze avond was: Gang 1: wrapbakje, bladerdeeghapje en garnalencocktail Gang 2: Pompoensoep Gang 3: Pasteitje met runderragout Gang 4: Kalkoen, boontjes gerold in spek, salade en aardappeltjes uit de oven Gang 5: Tiramisu, brownie en pepernoten met vruchtentoetje [u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2016SinterKerstenNieuwDiner/15747462_10209358128164784_6452772715718370202_n-s.jpg[/u] De tafel was versierd met kerstballen, sinterklaas details en later kwamen er ook al sterretjes aan te pas. Het menu werd telkens geserveerd op prachtige borden. Helaas waren er niet genoeg om elke gang op een ander bordje uit te serveren daarom werd de gasten gevraagd om tussendoor ook nog wel eens af te wassen. Naast de borden werd iedereen bij binnenkomst voorzien van een borrel in een mooi blauw glas. Later kwamen hier de wijnglazen voor in de plaats. Bij enkele leek het wijnglas meer op een vissenkom. Maar dat was niet zo'n groot probleem aangezien er minimaal een fles wijn op het menu van de gasten stond. Na de wijn aan het einde van de avond werd dit Diner door enkele gasten nog afgesloten met een paar flessen Grand Prestige (in de vissenkom). Tijdens het eten werden de plaatsen van de gasten geregeld gerouleerd rondom de lange tafel. Soms was het ook tactiek om een stoel te bemachtigen die lekkerder zat. Het werd aan het einde van de avond meer uitkijken geblazen. De rode wijn bleef maar vloeien en dit wil je niet over je prachtige outfit heen hebben. Iedereen zat er namelijk prachtige bij in een Cocktailoutfit. Overigens liep de voorzitter van het AK wel op pantersloffen rond de hele avond in plaats van mooie sierlijke hakken bij haar jurkje. [u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2016SinterKerstenNieuwDiner/15822952_10209358131364864_4889963036632742676_n-s.jpg[/u] [b]Tiramisu[/b] Benodigdheden: 150g lange vingers 1/8 Ltr Sterke koffie (kan ook met oploskoffie) 4 eieren 500g Mascarpone 3 eetlepels advocaat 2 eetlepels rum Suiker Klop 4 eierdooiers met 40gr suiker samen tot een dikke lichtgele crème. Roer hier de mascarpone door. Voeg de advocaat en de rum toe. Vervolgens de eiwitten stijfkloppen met 10g suiker en doe dit door de crème. De eerste helft van de crème in een platte schaal doen. Vervolgens de lange vingers een paar tellen in de koffie dompelen en deze in de schaal leggen. Daarna de rest van de crème er over doen. Een uur voor serveren in de vriezer zetten zodat deze wat stijf wordt. Voor opdienen nog bestrooien met cacaopoeder. [b]Pompoensoep (voor 2 personen)[/b] Benodigdheden: 400g pompoenblokjes 1 rode peper 1 kleine ui 2 tenen knoflook 500ml (groenten) bouillon 1 grote aardappel 1tl tijm 1tl kerriepoeder Olijfolie Snufje zout en peper Sipper de ui en snijd de knoflook en peper in stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook, kerriepoeder en rode peper aan. Voeg na 2-3 minuten de blokjes pompoen en aardappel, een snufje zout en peper, tijm en bouillon toe. Breng het gehaal aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken totdat de aardappel en pompoen zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer.

Meer stukjes van Anke!

Log in om reacties te zien en plaatsen.