Diner 2
Door Eva | Vrijdag 8 maart 2013 | Crisis
Jullie hebben vast genoten bij het eten van de vorige gerechten! Van het weekend kunnen jullie weer andere culinaire hoogstandjes op tafel zetten aan de hand van de volgende recepten.
[u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/20130227-IMG_34661-s.JPG[/u]
Coquilles St. Jacques in Parmaham
Door Roy en Julia
Ingrediënten (4 personen)
2 pakjes Parmaham
1 zakje coquilles St. Jacques (4 pp)
1 klein bakje roze garnalen
1 zakje rucola sla
1 bakje snoep tomaatjes
1 stukje Grana Padano
knoflook chili olie
citroen olie
balsamico azijn
balsamico siroop
Bereiding:
Snij 16 snoep tomaatjes in de lengte richting door midden. Verdeel de tomaatjes en sla over de 4 borden.
Vouw de stukjes Parmaham in de lengte door midden zodat ze ruim breder zijn dan de coquilles. Wikkel de coquilles in de Parmaham. Gebruik prikkers en een beetje olie om de ham op zijn plaats te houden.
Bak vervolgens de garnalen in knoflook chili olie totdat deze roze kleuren.
Strijk een grillpan goed in met olijf olie. Laat de grillpan goed warm worden op hoog vuur. Gril de in ham omwikkelde coquilles totdat de buitenkant licht bruin kleurt. Keer de coquilles minstens eens elke 30 seconden.
Verdeel de coquilles en garnalen over de 4 borden. Besprenkel de sla met een beetje citroen olie en balsamico azijn. Schaaf wat schilfers van de kaas af en strooi deze ook over de sla. Maal wat peper en zout over de tomaatjes, garneer verder met een streepje balsamico siroop
[u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/DSCN2028-l.jpg[/u]
Sambal goreng telor met toemis boontjes
Door Anke en Joep
Een recept uit de Indonesische keuken dat ik zeker tot één van m’n favorieten reken en, zo bleek, ook al bekend was bij Anke. Op zich is het eenvoudig te maken, maar vooral een goede voorbereiding is essentieel om het hoofd koel te houden.
Nog een paar praktische tips: zet alle spullen die tegelijk toegevoegd moeten worden klaar in bakjes (erg handig bij een walking dinner). Begin met de toemis boontjes die hebben vaak meer tijd nodig. In plaats van verse sperziebonen kun je ook prima diepvries nemen (voeg dan minder water toe). Serveer met Basmatirijst en Kroepoek (b.v. Java kroepoek van Conimex).
Ingrediënten (6 personen)
voor de sambal goreng telor:
4,5 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
12 eieren, hard gekookt en gepeld
1,5 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
3-4,5 theel. sambal oelek
3 laurierblaadjes
1 gemberwortel, geschild en geraspt (3cm)
1,5 eetl. bruine basterdsuiker
1,5 blikje kokosmelk (ca. 250 ml) of 3/4 santenblok aangelengd met heet water tot 300 ml
1,5 potje gefrituurde uitjes
voor de gesmoorde sperziebonen:
3 eetl. Zonnebloemolie
1,5 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
750 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
1,5 theel. gemberpoeder (djahé )
4,5 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal oelek
225 ml water
Bereiding:
Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek. Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
Verhit intussen voor de toemis boontjes 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar. Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.
[u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/citroencakejes-l.jpg[/u]
Gestoomde citroencakejes
Door Floor en Hetty
Ingrediënten
120 gr zachte roomboter
120 gr bloem
120 gr fijne suiker
1 1/2 tl bakpoeder
2 grote eieren
1/4 tl vanillemerg
Rasp van 1/2 citroen
Sap van een 1/2 citroen
160 gr golden syrup
Sap van 1/2 citroen
Bereiding:
Breng in een pan water aan de kook, zoveel dat je vorm voor 2/3 in het water staat,
Vet een puddingvorm in met boter. Giet hierin de golden syrup en citroensap. Meng de overige ingredienten goed door elkaar en giet dit over de siroop. Vet vershoudfolie in met boter en leg dek je puddingvorm hiermee af. Zet de vorm in het water, deksel op de pan en zorg ervoor dat het water zachtjes blijft koken en dat de pan niet droogkookt. 1 1/2 uur op het vuur laten staan en dan op een bord storten.
Met een beetje custard en/of vanilleroomijs
Log in om reacties te zien en plaatsen.