...

Diner 1

Door Eva | Maandag 4 maart 2013 | Crisis

Het Walking Dinner was weer geweldig gezellig en we hebben heerlijk gegeten! Voor verhalen moet je bij de deelnemers zijn, want die zullen niet 'in' de Crisis verschijnen, maar de recepten van de culinaire hoogstandjes willen we jullie niet onthouden. Zo kunnen de deelnemers die een ander gerecht voorgeschoteld kregen en overige Isis-leden zien wat voor overheerlijks ze gemist hebben en kan iedereen het gerecht een keer namaken. Voor volgend jaar alvast: bijzijn is meemaken! Bij deze het eerste diner. Bon appetit! [u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/champignonsoep-l.JPG[/u] Paddestoelensoep Door Ron en Sandra Ingrediënten 5 lente/bosuitjes 500 gram (gemengde) paddestoelen (oesterzwammen, kastanje- of grotchampignons, shii-takes) Olie Bospaddestoelenbouillon (glutenvrij-veganistisch) 0,1 l witte of rode wijn 0,2 l melk 0,25 l kookroom Peper en zout Bereiding: Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel de paddestoelen en snijd ze in stukjes. Verhit de olie en bak hierin de uitjes en ongeveer 400 g van de paddestoelen (3 minuten). Maak 0,4 l bouillon en voeg de wijn, melk en de gebakken paddestoelen/uitjes toe. Kook het geheel 10 minuten zachtjes. Bak de resterende paddestoelen. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoorheen en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes. [u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/tL-dG3jlN5GKV1Y6CrzJs49gMDV0cIqO4zN46pn2UfI-l.jpg[/u] Cavia op zn Eindhovensch Door Rico en Wouter Men neme voor 8 personen: 8 in stukken gehakte tamme cavia's (konijnenpoten) 4 flesjes van het bruinste bier 6 eetlepels wijnazijn 4 laurierbladeren 4 uien 200 gram spekblokjes 6 plakjes ontbijtkoek 100 gram boter Peper Zout 0,5 liter slagroom Bereiding: Giet het bier en de azijn in een grote kom. Voeg de laurierbladeren toe en leg de stukken cavia enkele uren in de marinade. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Snipper de gepelde uien. De rest van de peperkoek kan alvast genuttigd worden bij opkomende honger. Doe de spekblokjes met de uien in de pan en bak ze een minuut of tien. Schep het mengsel uit de pan. Verhit de boter in de pan en bak de stukken cavia in enkele minuten lichtbruin. Zet de temperatuur wat lager en doe het spek-uienmengsel in de pan. Voeg de marinade toe en laat het vlees in ongeveer drie kwartier tot een uur langzaam gaar stoven. Voeg na 30 minuten de ontbijtkoek toe en verwijder de laurierbladeren Roer tenslotte de room door het vocht en breng de saus op smaak met peper en zout. Verder kan hierbij aardappel puree met broccoli worden genuttigd. [u]http://www.essvisis.nl/fotoalbums/2013AKWalkingdinner/mousse-l.JPG[/u] Witte chocolademousse en bosvruchtencrème Door Gerwin en Eva Voor de witte chocolademousse: 2 eiwitten 150 ml room 500 gram witte chocolade, in stukjes 500 ml room, lobbig geklopt Voor de bosvruchtencreme: 200 gram vers rood fruit 150 g witte chocolade 250 ml slagroom 500 ml Biologische magere kwark met rood fruit of bosvruchten 8 galette wafels 25 gram melkchocolade Bereiding: Witte chocolade mousse: Klop de eiwitten ze er stijf in een vetvrije kom. Verwarm de room en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng er de lobbig geklopte room doorheen. Schep als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over vier glaasjes en laat de chocolademousse in de koelkast 4 uur opstijven. Haal de glaasjes uit de koeling en verdeel de bessen erover. Bosvruchtencrème: Was het fruit voorzichtig schoon. Doe 150 gram chocolade in een pan en hang deze pan in een andere pan met kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten. Klop de slagroom stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor. Bewaar de creme tot gebruik in de koelkast. Schaaf de melkchocolade met een kaasschaaf tot krullen.

Meer stukjes van Eva!

Log in om reacties te zien en plaatsen.