...

Braga Sprint Cup

Door Marijn | Zondag 28 november 2021 | Crisis

Inmiddels al weer een week geleden vertrokken er 10 Isianen inclusief Martien naar de snelste baan van het Zuiden voor wat nu blijkt voorlopig de laatste studentenwedstrijd: het IUT Braga Sprintcup in Tilburg. (Als je niet weet wat een IUT is, zie deze pagina). Traditioneel vind deze wedstrijd plaats tijdens introkamp. De blauwe Isis vlaggen waren dus in Hoorn, maar Menno had voor de gelegenheid een retro vlag van de zolderkamer gehaald in clubkleuren die zelfs Martien niet herkende.

Dit had als opbrengst: 12x PR (!) en twee podia: Linda (3e Dames A) en Frank (2e heren B). Mogelijk hadden materiaalupgrades iets met deze opbrengst te maken: zo had Henriëtte een snel pak te leen en had ik die dag nieuwe buizen opgehaald. Nadat Tade een week eerder zijn entreebewijs voor de A-groep had gekocht (Viking sapphire) kon ik immers niet achterblijven.

Het is natuurlijk niet slim vlak voor een wedstrijd materiaalwijzigingen aan te brengen. Ook had ik bij het verwijderen van mijn oude ijzers de bevestigingsbout dolgedraaid, waardoor deze met geen mogelijkheid meer los kwam. Aangezien ik dus geen schaatsen had wilde ik me afmelden, maar heb ik me over laten halen door Rutger en Linda om toch te gaan en daar te kijken wat we kunnen doen.

Bij aankomst in Tilburg besloot werktuigbouwer en materiaalman Rutger dat ik een ijzerzaagje nodig had. Dus, wij crossen naar de Gamma die over 10 minuten zou sluiten en aan de medewerkers uitleggen wat de situatie is. Terwijl Rutger terugreed begon ik te zagen en terug op de parkeerplaats van de ijsbaan hadden we de bout doormidden. Dit gaf ons nog 30 minuten om de blauwe rakkers eronder te zetten.

Wil je nog even nagenieten? De foto’s van Roel zijn hier te vinden.

Meer stukjes van Marijn!

Log in om reacties te zien en plaatsen.