Kalender

Dinsdag 20 augustus
TU/e Intro

Zondag 8 september
Martien Classic wieler...

Dinsdag 10 september
Introtraining #1

Dinsdag 24 september
Introtraining #2

Maandag 7 oktober
Isis wordt 50! (Sarah!)

Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: Studentensportcentrum
Trainers: Squadra Veloce

Super Prestige Klassement

Licentiehouders

Gewestelijke Wedstrijden

Gewestelijk wedstrijden zijn de wedstrijden georganiseerd door de KNSB in Eindhoven op zaterdag en zondag. Je kunt in ieder geval meedoen aan de supersprint en alle trainingswedstrijden voor jouw klasse. Je kunt je ook inschrijven voor wedstrijden buiten je klasse, maar dan heb je minder kans dat je mee mag doen (alleen als er plaats over is). Daarnaast zijn er de GAK's, gewestelijke afstandskampioenschappen en het GK, het gewestelijk kampioenschap over vier afstanden.


De gewestelijke wedstrijden zijn opgedeeld naar klasse. Als je nog nooit wedstrijden hebt gereden val je automatisch in klasse 7. Als je wilt weten in welke klasse je op dit moment zit kun je kijken op www.knsbzuid.nl.


Om je in te schrijven voor gewestelijke wedstrijden ga je naar www.knsbzuid.nl.


Als je je wilt afmelden dan kun je dat doen tot uiterlijk 16.00 uur op de wedstrijddag. Dit kan op de zelfde website als bij het inschrijven.


Deelnemers van gewestelijke wedstrijden zorgen zelf voor het opzetten en opruimen van de baan. Op het publicatiebord wordt aangegeven wie wat moet doen. Je moet dus zorgen dat je minimaal 20 minuten voor de aanvang van de wedstrijden op de ijsbaan bent. Als je je werkzaamheden hebt uitgevoerd dien je je af te melden bij de scheidsrechter (het jurylid met de oranje armband).


De uitslagen, deelnemers en inschrijflijsten kun je vinden op www.knsbzuid.nl.

Marathon

In tegenstelling tot bij het langebaanschaatsen rijdt je bij een marathon niet alleen en tegen de tijd, maar met meerdere mensen tegelijk en over een bepaalde afstand, bijvoorbeeld 50 of 100 ronden.


Marathonschaatsen kun je het beste vergelijken met wielerwedstrijden op de weg. Er gelden ongeveer dezelfde reglementen en ook zijn er verschillende leiderstruien. Landelijk is er oranje voor de leider van het algemene klassement, groen voor de leider van het sprintklassement en wit voor de beste jongere.


Naast de wedstrijden op kunstijs worden er ook een aantal wedstrijden op natuurijs verreden. De bekendste is natuurlijk de Elfstedentocht. Bij gebrek aan natuurijs in Nederland wijken veel schaatsers ieder jaar een paar weken uit naar de Weissensee in Oostenrijk, waar iedere jaar de alternatieve Elfstedentocht (200 km.) en het NK marathon op natuurijs (100 km.) verreden worden.


In Eindhoven wordt er in verschillende regionale categorieen gereden, waarbij de C2 de instapcategorie is. Wil je een keer een marathon proberen, kijk dan even op de kalender van het gewest en kom naar de ijsbaan. Inschrijven kan terplekke, een half uurtje voor aanvang.


Kijk voor info over regionale marathons in Eindhoven op www.knsbzuid.nl.