Kalender

Dinsdag 20 augustus
TU/e Intro

Zondag 8 september
Martien Classic wieler...

Dinsdag 10 september
Introtraining #1

Dinsdag 24 september
Introtraining #2

Maandag 7 oktober
Isis wordt 50! (Sarah!)

Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: Studentensportcentrum
Trainers: Squadra Veloce

Super Prestige Klassement

Welkom

Welkom bij de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging Isis!

Met bijna honderd actieve leden is Isis een erg gezellige vereniging waar in de winter veel geschaatst en in de zomer lekker gefietst en gedroogtraind wordt.

In oktober gaat het schaatsseizoen weer van start en kunnen we weer naar hartenlust schaatsen! Tot dan zullen er zomertrainingen zijn. Nieuwe leden zijn hierbij van harte welkom! Wil je graag een keer mee trainen? Stuur dan een mailtje naar het bestuur, of je kunt natuurlijk ook meteen lid worden!


Kalender

Di 20 aug TU/e Intro
Zo 8 sep Martien Classic wieler...
Di 10 sep Introtraining #1
Di 24 sep Introtraining #2
Ma 7 okt Isis wordt 50! (Sarah!)

TU/e Intro: di 20 aug 10:00 — za 24 aug 20:00

Tijdens de TU/e intro staat Isis weer bij meerdere activiteiten om nieuwe leden te werven! Heb je ook zin om hier gezellig bij aanwezig te zijn? Laat het dan weten aan de intro commissie: Floris, Frank en Linda.


Nieuws

Crisis

ma, 18/03/19, 18:39 | Rutger | Foto's | 1 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Skeuveltoernooi 2019" bevat 37 nieuwe foto's, genomen op 16 februari.

Bekijk alle foto's in dit album!

zo, 26/05/19, 18:04 | Stijn | Redactioneel | 0 11

Sinds een aantal jaar is het traditie om een keer in het voorjaar een dag de Veluwe, de achtertuin van Thomas de Veluwerijder, te ontdekken op de wielrenfiets.

Dit jaar was het niet alleen Thomas die het organiseerde, maar een samenwerking tussen Thomas en de in Wehl gesitueerde Eva-Britt, waardoor het een heus wielerweekend werd en daarmee de perfecte voorbereiding op wielerkamp.

De eerste dag werd begonnen in Dieren bij Thomas thuis. De weergoden zelf zijn ook wielrenners, want het weer was fantastisch. Met de trein, auto, of zelfs de fiets kwamen 12 Isisianen bijeen om een mooi lusje van circa 120km te fietsen. Nadat de zakjes nog even extra waren bijgevuld met wat extra bananen en kruidkoeken was het tijd om te gaan. Het tempo zat er goed in, en voordat je er erg in had (er waren immers nog geen noemenswaardige klimmen geweest) zaten er alweer 70 kilometers op en was het tijd voor een cola en wat te eten op een mooi terrasje.


Terwijl iedereen aan het genieten was, zat Thomas in zijn vuistje te lachen, aangezien in de laatste kilometers de Posbank niet 1, niet 2, maar 5 keer beklommen ging worden. Een aantal mini-koersen, maar vooral veel gezweet later kwamen we weer aan in Dieren, waarna de koers ingezet werd richting Wehl, het turf van Eva-Britt, waar een heus feestmaal ons op stond te wachten. De moeder van EB had namelijk een 6 gangen diner gekookt wat welkom werd ontvangen door alle hongerige fietsers. Ze had er bij stilgestaan dat fietsen hongerig maakt, en gezorgd dat van elk gerecht meer dan 2 keer opgeschept kon worden door iedereen! Daardoor smaakte de soep, pasta en (goddelijke) brownies nog veel lekkerder. Hulde! De geruchten in de wandelgangen zijn dat de wielercommissie druk bezig is met haar te regelen voor de catering op wielerkamp, maar die onderhandelingen zijn nog druk onderweg.

Dag 2, nog steeds topweer, begon met een fantastisch ontbijt met broodjes van de bakker, waarvan de voorraad oneindig leek te zijn. Na een waar schransfestijn was het tijd om de wat vlakkere route in de achterhoek te rijden. Nadat in de eerste kilometers alle 3 de klimmen al geweest waren, was de rest gewoon lekker vlak en zat het tempo er wederom goed in. Er werd tussendoor nog heerlijk geluncht bij een chique tent ergens, maar de grootste verrassing stond ons op te wachten bij EB thuis; haar moeder had in de ochtend niet stilgezeten en een heerlijke havermout/kaneel/appel combo gemaakt wat een heerlijke koek maakte. Ik hoop dat het recept daarvan ook nog een keer op de website komt, aanzienlijke verbetering ten opzichte van de flapjacks. Na nog een herstelbiertje was het tijd voor iedereen om te gaan, en werd de trein/autoreis naar huis weer ingezet.

Het weekend was een groot succes, Thomas en (de moeder van) EB bedankt!

Door: David


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

zo, 17/03/19, 16:34 | Esmée | Foto's | 0 6

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "SoftEls IUT Thialf" bevat 46 nieuwe foto's, genomen op 16 maart.

Bekijk alle foto's in dit album!

ma, 20/05/19, 13:28 | Stijn | Redactioneel | 0 9

Een team van 25 bikkels van Isis is 2 weken geleden afgereisd naar het oosten om zo snel mogelijk van Nijmegen naar Enschede te rennen: de Bata! Voor wie geen idee heeft wat dit is: www.batavierenrace.nl

Er is veel gezweet, gezwoegd, gelachen, gedronken en gedanst, een beetje zoals elk jaar. Een van de hoogtepunten van deze 47e editie was toch wel dat onze voorzitter Menno de NSSU zomercup in ontvangst mocht nemen op het welbekende en traditionele bushokje. Dit is een prijs voor de schaatsvereniging die het meeste kilometers op de fiets heeft gereden. Deze prijs bestaat uit een mooi staatje beunwerk vervaardigd door Stijn. (zie foto)


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Verder heeft Marijn twee etappes gelopen in zowel de ochtend als de middag ploeg, omdat Ba van zijn stadsfiets was gedonderd. Hoewel we verwacht hadden dat het het hele weekend zou regenen, was het zaterdag prachtig weer. Dit was helaas wat warm voor Emma en Hugo, die in hun schaatspakkies glorieuze slot etappe rende.

Uiteindelijk zijn we op een mooie 42e plek geëindigd waar we erg trots op mogen zijn. Over de tot woensdag durende spierpijn zullen we het maar niet hebben, maar het was een mooi gezicht om zondag ochtend iedereen van de campus af te zien strompelen.
Kortom, zet 1 en 2 mei 2020 maar groot in de agenda, want dan zal de 48e editie van de Bata plaatsvinden en hopelijk kunnen we weer met een gevuld Isis team aan de start verschijnen!Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Door: Maite van der Knaap

Lees meer...Verberg

za, 16/03/19, 23:49 | Bavo | Wedstrijden | 1 5

Op zaterdag 16 maart is er in Heerenveen een wedstrijd verreden. Er zijn de volgende afstanden gereden: 500m, 1000m, 1500m. Deelnemers waren: Frank, Filipe, Esmée, Emma, Bavo, Anke, Hugo, Indy, Joep, Linda, Rutger, Rachelle, Menno.

Bekijk de volledige uitslag!

di, 14/05/19, 21:49 | Eva-Britt | Redactioneel | 2 11

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ik ben Tade Salverda, 19 jaar, kom uit Emmeloord dat ligt in de Noordoostpolder in Flevoland (de beste polder overigens). Ik studeer automotive en ik draag niks bij aan de samenleving (Werkloos yes).

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik rijd paard elke week, ik ben begonnen met paardrijden toen ik 6 was en heb dat toen 2 jaar gedaan en daarna elke zomer een stuk of 10 keer, maar qua hobbies is er meer: ik kijk ook 'soms' wel eens anime.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Sinds begin 18/19 studie jaar, wow echt wel lang.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
AK en wedstrijdcie

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Wedstrijdsecretaris en de reden is natuurlijk omdat dat me wel dik leek

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Bij zoveel mogelijk dingen aanwezig zijn in de zomer en in de winter wil ik natuurlijk weer zoveel mogelijk pr's schaatsen.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Ik wielren niet.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Het cadeau vergeten mee te nemen naar de NSSU cobo op 7/05/2019 dus toen terug moeten fietsen naar mijn huis en daar door de trein missen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Het sleeën op de trainingskamp was echt goud behalve dat ik tegen een boom aan sleede en daardoor mezelf bijna blesseerde.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Eh ik heb niks waar ik specifiek trots op ben, ik doe nou eenmaal niks bijzonders in mijn leven naast bijzonder veel niksen.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Eh 0 waarschijnlijk.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Mja toch wel borsten eigenlijk, maar voor de rest discrimineer ik niet natuurlijk.

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Maar wat is nou belangrijker techniek of kracht?

Lees meer...Verberg

do, 14/03/19, 14:19 | Emma | Nieuws | 0 3

Op een druilerige dag in een regenachtige week verzamelden een groep Isisianen zich bij een kerk. Vanaf deze week moesten ze het zonder schaatsen stellen, maar ook de droog-, wielren- en hardlooptrainingen waren nog niet begonnen. Een gezamenlijk schietgebedje voor beter weer? Nee, de kerk was omgebouwd tot een trampoline festijn.

Iedereen vermaakte zich uitstekend door als een malle op en neer te stuiteren, salto’s te maken of om te proberen deze te maken, angsten te overwinnen, elkaar met voltreffers te raken tijdens een spontane vorm van trefbal en lang verleerde trucjes van turnen uit de kast halen. En als je dan helemaal buiten adem bij stond te komen waren al die kinderlijk blije gezichtjes een mooi aanzien!
Na afloop werd er een grote kan limonade besteld en een paar ijsjes om het kinderfeestje mooi af te sluiten. Toegegeven, die kan limonade stond wel op het menu, maar werd niet besteld. Als studenten waardig gingen we aan de Leffe Blond en de échte kinderen aan een ijsje.

Lees meer...Verberg

ma, 13/05/19, 11:11 | Eva-Britt | Redactioneel | 0 7

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ruben Tan, 23 jaar oud. Ik studeer Electrical Engineering aan de TU. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf in de licht en geluidstechniek.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Gitaren bouwen, niet echt een hobby waar niemand van af weet maar volgens mij wel een bijzondere hobby.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Volgens de administratie van Isis ben ik sinds 2014 lid. Dit is alleen niet helemaal correct aangezien ik een paar jaar weg ben geweest als lid. Ik ben in november 2018 opnieuw aangemeld als lid, ongeveer een half jaar geleden dus. Samenvatting van deze periode? Hard schaatsen, veel gezelligheid.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Ik heb nog geen commissies gedaan binnen Isis. In principe zal ik ook in het begin van mijn bestuursjaar geen commissies doen. Wellicht dat hier tijdens het aankomende jaar nog verandering in komt. Natuurlijk zal ik als bestuurslid wel betrokken zijn bij een aantal commissies.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Ik ben komend jaar penningmeester. Het doen van een bestuursfunctie is voor mij iets wat ik al sinds mijn eerste periode binnen de vereniging wilde doen. Dit had een beetje twee redenen, ik verwacht veel te leren van een bestuursjaar zowel bestuurlijk als persoonlijk. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heel leuk om een jaar lang intensief samen te werken met een aantal anderen.

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Komende zomer vooral lekker fietsen en droogtrainen, als ik er tijd voor heb. Aan het eind van het zomerseizoen wil ik graag 180 km fietsen tijdens een toertocht. Deze winter wil ik ook vooral veel schaatsen en met name veel wedstrijden rijden, met als doel natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in het SP klassement.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Tja, dat is een lastige. Ik fiets het hele jaar door, in de zomer op de weg en in de winter in het bos, maar ik schaats normaal gesproken ook het hele jaar door. Lange baan in de winter en shorttrack in de zomer. Maar als ik echt moet kiezen dan denk ik toch dat ik meer een schaatsende fietser dan een fietsende schaatser ben.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Ik kan me eerlijk gezegd geen grote uitglijders herinneren, maar die gaan er vast komend seizoen nog wel komen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Tja, buiten AK Springen, het ELS lustrum IUT en de IIW's heb ik eigenlijk nog maar weinig herinneringen aan de vereniging. Dat is voor mij persoonlijk een van de belangrijkste dingen om aan te werken.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
In de afgelopen jaren heb ik veel bijzondere dingen mogen doen. Een van de dingen waar ik heel trots op ben is dat ik heb mogen meewerken aan het zilveren duif gala. Dit gala is een awardshow volledig in het teken van muziek, met dus ook veel live muziek. In totaal zijn er die avond 14 bands opgetreden tijdens een 2 uur durende show. Gemiddeld hadden we voor alle changovers tussen de 5 en 10 minuten de tijd, iets wat lastig is op een groot leeg podium, maar wij moesten dit doen tijdens het uitreiken van awards op een podium welke aan de kleine kant was. Gelukkig is het ons gelukt om alle wissels binnen de 5 minuten plaats te laten vinden.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Een exact aantal kan ik niet geven natuurlijk, maar ik verwacht niet veel punten te gaan scoren.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Tja, borsten en billen zijn allebei mooi, dus zoals Tony Stark ooit zij: ''Is it too much to ask for both?''

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
''To be or not to be, that is the question''

Lees meer...Verberg

di, 12/03/19, 14:46 | Emma | Foto's | 0 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "NSK Marathon" bevat 33 nieuwe foto's, genomen op 10 maart.

Bekijk alle foto's in dit album!

vr, 10/05/19, 11:11 | Eva-Britt | Redactioneel | 0 13

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ik ben Floris, 20 jaar oud, geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Utrecht. Ik heb 11 jaar gevoetbald en daarnaast op de basisschool 2 jaar geschilderd en op de middelbare school 2 jaar gitaar gespeeld.

Nu probeer ik mezelf te leren pianospelen (gitaar lukte toch niet helemaal :'( ).
Ik studeer automotive en zit in mijn 2de jaar. Ik heb nog 2 jaar te gaan omdat ik een jaar uitloop heb. Ik heb op het moment geen baan, maar ik heb wel 2 jaar bij de Albert Heijn gewerkt.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik heb vooral gekke hobby's die jullie niet hoeven te weten .
Maar iets wat de meeste misschien niet weten is dat ik naar Rubik's Cube toernooien ging en die dingen in ongeveer 12 seconde gemiddeld kan oplossen en het ook geblinddoekt kan. Echter heb ik dit al een tijdje niet meer gedaan in verband met een gebrek aan tijd door studie en andere hobby's die zijn plaats hebben ingenomen. Mijn vingers zijn dus wat stroef geworden en weet niet of ik het nog steeds zo snel kan.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Ik heb nu 1 schaatsseizoen meegemaakt bij Isis.
In 1 zin zou ik het ongeveer zo samenvatten: Vanaf het begin heb ik veel verschillende leden leren kennen, vooral ook uit de andere trainingsgroepen, waardoor ik me snel thuis voelde en daarom ook vaak naar borrels en IIW's kwam, die ik erg leuk/gezellig vond en mij motiveerde om maar nog even wat langer door te schaatsen de komende jaren bij deze supergezellige vereniging!

Een verkorte versie van de zin:``Ik vond het wel dik'' - Tade Salverda 2019

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Ik heb nog niet echt iets bij commissies gedaan, maar ik zit nu bij de introcommissie en wil graag ook bij de wielercommissie.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Ik ben secretaris en de voornaamste reden dat ik dit bestuur ben gaan doen is het antwoord op de vraag ``hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?''. Het komt er dus op neer dat ik de Isisianen gewoon een toffe bende vind en dat ik me er dus voor wil inzetten om deze toffe bende bij elkaar te houden door bestuur te gaan doen.

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Ik wil deze zomer veel fietsen en (natuurlijk) naar alle droogtrainingen gaan, zodat ik een goede conditie heb om het schaatsseizoen te beginnen. Ik wil dan snel leren pootje over te doen op de juiste manier, dus netjes op de buitenkant van het blad staan, diep zitten, etc, etc. Hopelijk kan ik dan doorstromen naar de C-groep. Ook wil ik meedoen aan schaatstoernooien die door andere SSV's worden georganiseerd, maar dan vind ik wel dat ik iets betere moet zijn.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Ik zie mezelf meer als een schaatsende wielrenner, vooral omdat ik totaal niet kan schaatsen en wel een beetje kan wielrennen.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Geen idee aangezien ik er echt honderden heb gehad in mijn leven. Ik kan er ook zo even niet op komen maar volgens mij stond er al 1 op de Isis website. Ik ga dit even navragen bij mijn vrienden van de middelbare school.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Het mooiste vond ik wel het introweekend met Melvin, wat een man. Ook dat moment dat ik daar toen in de bus stond en omviel met al die tassen was ook wel mooi.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Binnen 3 minuten Front C overnemen, in de Frontline gamemode van World of Tanks. Jezus dat is echt onmogelijk.

Ok, zonder dolle denk ik wel dat het wielerkamp met Squadra was in Spanje waarin ik voor mezelf heel veel gefietst heb (680 km in 7 dagen) en op mijn hoogtepunt als derde (wel binnen een groep en niet derde van iedereen) bovenop een beklimming was die eindigde met een helling van 14%.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Zo veel mogelijk natuurlijk . Ik ben alleen niet echt expert op dit gebied dus ik verwacht ook niet te veel.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Ja ik ben dus niet voor niets op schaatsen gegaan he. (Hint hint bovenbenen (en een beetje billen) dus)

PS: Flat is Justice!

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Waarom moeten overal zoveel Isis-stickers worden opgeplakt? Bij andere schaatsverenigingen is dit namelijk helemaal niet zo'n ding volgens mij.

Lees meer...Verberg

« Nieuwere berichtenOudere berichten »www.autodoc.nl