Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: Studentensportcentrum
Trainers: Squadra Veloce

Super Prestige Klassement

Welkom

Welkom bij de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging Isis!

Met bijna honderd actieve leden is Isis een erg gezellige vereniging waar in de winter veel geschaatst en in de zomer lekker gefietst en gedroogtraind wordt.

In oktober gaat het schaatsseizoen weer van start en kunnen we weer naar hartenlust schaatsen! Tot dan zullen er zomertrainingen zijn. Nieuwe leden zijn hierbij van harte welkom! Wil je graag een keer mee trainen? Stuur dan een mailtje naar het bestuur, of je kunt natuurlijk ook meteen lid worden!


Kalender

Op dit moment staan er geen activiteiten in de kalender


Nieuws

Crisis

ma, 20/05/19, 15:22 | Stijn | Foto's | 0 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Batavierenrace 2019" bevat 12 nieuwe foto's, genomen op 20 mei.

Bekijk alle foto's in dit album!

wo, 29/05/19, 12:06 | Stijn | Redactioneel | 0 8

Jullie hebben al mogen lezen over het lijntjes dilemma en hoe en op welke locatie de lijntjes eigenlijk gekweekt dienen te worden. Aangezien er nog veel meer ongeschreven wielerwetten bestaan, opent de crisis een nieuwe rubriek; Hoe heurt het eigenlijk? Deze keer brengen we een eeuwenoud dilemma aan het licht: beenhaar.

Gladde benen. Waar het voor een vrouw als volkomen normaal wordt ervaren vanaf hun 16e levensjaar, is het voor een man een donker en grijs gebied dat liever zo lang mogelijk ontweken wordt. Echter, schuif een fiets onder je reet en een helm op je kop en je bent ineens tot dingen instaat die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Het scheren van de beenbeharing is in het prof peloton aan de orde van de dag. Veelal om de reden zodat de haren niet de wond gaan irriteren na een valpartij en door de vele uren op de massagetafel. Helaas is deze gewoonte doorgeslagen in het amateur peloton en is de sfeer ontstaan dat alleen renners met gladde benen een kans maken.

Iedereen is uiteraard vrij te bepalen hoe het beenhaar gedragen wordt, maar de redenen waarom lopen toch wel erg uiteen. Het eerder genoemde voordeel bij valpartijen wordt waarschijnlijk het vaakst genoemd. Echter, gegeven het feit dat de gemiddelde Isis renner vaker valt tijdens een zatte avond op Stratum dan op de wielrenfiets, ontkracht deze reden dan ook gelijk. Aangezien de kans klein is dat er na een rondje stoempen langs het kanaal een masseur aanwezig is en de kans nog kleiner is dat je enige weerstand zult ervaren van de aanwezige haartjes, kunnen deze redenen ook direct van tafel.

Voor het gemak leggen we de waarom vraag even aan de kant en stellen we de 'en dan' vraag. Dus, je hebt besloten je benen te scheren, wat wordt de coupe naar keuze, en misschien nog belangrijker, tot waar? Dit moet natuurlijk luisteren naar smaak van je wederhelft. Waar een wielrennende vriendin wellicht volkomen kan begrijpen dat jij je benen scheert, is dat voor de niet wielrennende dames toch een stuk lastiger te begrijpen. Een relatie vol plaatsvervangende schaamte vanuit haar kant is vervolgens het gevolg. Een regel die je hierin kan hanteren is het alles of niets principe. Je gaat natuurlijk niet je benen scheren tot de rand van je fietsbroek, dit zorgt slechts voor lachwekkende en wellicht vernederende slaapkamersituaties. Vind je alles eraf toch aan de heftige kant, dan is er altijd nog de mogelijkheid de benen te scheren tot aan de rand van de fietsbroek, om vervolgens verder naar boven te trimmen tot een mooie overgang. Ik kan succes in de slaapkamer niet garanderen, maar het schrikeffect zal toch een stuk minder zijn!

De dilemma's, de moeite, het eindeloze blijven scheren, de jeukende benen, de frustratie bij een vergeten scheermes, de ongecensureerde mening van een eventuele vlam, het wordt voor mij steeds moeilijker te begrijpen waarom iemand dit allemaal over zou hebben voor die iets strakkere looks op de fiets.

Door: Stijn

Lees meer...Verberg

di, 07/05/19, 14:32 | Katja | Foto's | 0 1

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Walking Dinner" bevat 9 nieuwe foto's, genomen op 7 mei.

Bekijk alle foto's in dit album!

zo, 26/05/19, 18:04 | Stijn | Redactioneel | 0 11

Sinds een aantal jaar is het traditie om een keer in het voorjaar een dag de Veluwe, de achtertuin van Thomas de Veluwerijder, te ontdekken op de wielrenfiets.

Dit jaar was het niet alleen Thomas die het organiseerde, maar een samenwerking tussen Thomas en de in Wehl gesitueerde Eva-Britt, waardoor het een heus wielerweekend werd en daarmee de perfecte voorbereiding op wielerkamp.

De eerste dag werd begonnen in Dieren bij Thomas thuis. De weergoden zelf zijn ook wielrenners, want het weer was fantastisch. Met de trein, auto, of zelfs de fiets kwamen 12 Isisianen bijeen om een mooi lusje van circa 120km te fietsen. Nadat de zakjes nog even extra waren bijgevuld met wat extra bananen en kruidkoeken was het tijd om te gaan. Het tempo zat er goed in, en voordat je er erg in had (er waren immers nog geen noemenswaardige klimmen geweest) zaten er alweer 70 kilometers op en was het tijd voor een cola en wat te eten op een mooi terrasje.


Terwijl iedereen aan het genieten was, zat Thomas in zijn vuistje te lachen, aangezien in de laatste kilometers de Posbank niet 1, niet 2, maar 5 keer beklommen ging worden. Een aantal mini-koersen, maar vooral veel gezweet later kwamen we weer aan in Dieren, waarna de koers ingezet werd richting Wehl, het turf van Eva-Britt, waar een heus feestmaal ons op stond te wachten. De moeder van EB had namelijk een 6 gangen diner gekookt wat welkom werd ontvangen door alle hongerige fietsers. Ze had er bij stilgestaan dat fietsen hongerig maakt, en gezorgd dat van elk gerecht meer dan 2 keer opgeschept kon worden door iedereen! Daardoor smaakte de soep, pasta en (goddelijke) brownies nog veel lekkerder. Hulde! De geruchten in de wandelgangen zijn dat de wielercommissie druk bezig is met haar te regelen voor de catering op wielerkamp, maar die onderhandelingen zijn nog druk onderweg.

Dag 2, nog steeds topweer, begon met een fantastisch ontbijt met broodjes van de bakker, waarvan de voorraad oneindig leek te zijn. Na een waar schransfestijn was het tijd om de wat vlakkere route in de achterhoek te rijden. Nadat in de eerste kilometers alle 3 de klimmen al geweest waren, was de rest gewoon lekker vlak en zat het tempo er wederom goed in. Er werd tussendoor nog heerlijk geluncht bij een chique tent ergens, maar de grootste verrassing stond ons op te wachten bij EB thuis; haar moeder had in de ochtend niet stilgezeten en een heerlijke havermout/kaneel/appel combo gemaakt wat een heerlijke koek maakte. Ik hoop dat het recept daarvan ook nog een keer op de website komt, aanzienlijke verbetering ten opzichte van de flapjacks. Na nog een herstelbiertje was het tijd voor iedereen om te gaan, en werd de trein/autoreis naar huis weer ingezet.

Het weekend was een groot succes, Thomas en (de moeder van) EB bedankt!

Door: David


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

di, 16/04/19, 12:52 | Linda | Nieuws | 0 3

Ter voorbereiding van de batavierenrace hebben we vorige week dinsdag (09-04-2019) het wel bekende rondje om de Karpendonkseplas gelopen. Hieronder de tijden.

Filipe 7min 25 sec
Marijn 7. 45
Nils 7.58
Bas 8.04
Paul 8.07
Hein 8.43
Emma 8.56
Linda 8.57
Bjorn 8.59
Menno 9.02
Dries 9.10
Bram 10.20

Lees meer...Verberg

ma, 20/05/19, 13:28 | Stijn | Redactioneel | 0 9

Een team van 25 bikkels van Isis is 2 weken geleden afgereisd naar het oosten om zo snel mogelijk van Nijmegen naar Enschede te rennen: de Bata! Voor wie geen idee heeft wat dit is: www.batavierenrace.nl

Er is veel gezweet, gezwoegd, gelachen, gedronken en gedanst, een beetje zoals elk jaar. Een van de hoogtepunten van deze 47e editie was toch wel dat onze voorzitter Menno de NSSU zomercup in ontvangst mocht nemen op het welbekende en traditionele bushokje. Dit is een prijs voor de schaatsvereniging die het meeste kilometers op de fiets heeft gereden. Deze prijs bestaat uit een mooi staatje beunwerk vervaardigd door Stijn. (zie foto)


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Verder heeft Marijn twee etappes gelopen in zowel de ochtend als de middag ploeg, omdat Ba van zijn stadsfiets was gedonderd. Hoewel we verwacht hadden dat het het hele weekend zou regenen, was het zaterdag prachtig weer. Dit was helaas wat warm voor Emma en Hugo, die in hun schaatspakkies glorieuze slot etappe rende.

Uiteindelijk zijn we op een mooie 42e plek geëindigd waar we erg trots op mogen zijn. Over de tot woensdag durende spierpijn zullen we het maar niet hebben, maar het was een mooi gezicht om zondag ochtend iedereen van de campus af te zien strompelen.
Kortom, zet 1 en 2 mei 2020 maar groot in de agenda, want dan zal de 48e editie van de Bata plaatsvinden en hopelijk kunnen we weer met een gevuld Isis team aan de start verschijnen!Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Door: Maite van der Knaap

Lees meer...Verberg

ma, 01/04/19, 21:03 | Linda | Foto's | 0 4

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Prijsuitreiking clubkampioenschappen" bevat 14 nieuwe foto's, genomen op 1 april.

Bekijk alle foto's in dit album!

di, 14/05/19, 21:49 | Eva-Britt | Redactioneel | 2 11

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ik ben Tade Salverda, 19 jaar, kom uit Emmeloord dat ligt in de Noordoostpolder in Flevoland (de beste polder overigens). Ik studeer automotive en ik draag niks bij aan de samenleving (Werkloos yes).

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik rijd paard elke week, ik ben begonnen met paardrijden toen ik 6 was en heb dat toen 2 jaar gedaan en daarna elke zomer een stuk of 10 keer, maar qua hobbies is er meer: ik kijk ook 'soms' wel eens anime.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Sinds begin 18/19 studie jaar, wow echt wel lang.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
AK en wedstrijdcie

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Wedstrijdsecretaris en de reden is natuurlijk omdat dat me wel dik leek

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Bij zoveel mogelijk dingen aanwezig zijn in de zomer en in de winter wil ik natuurlijk weer zoveel mogelijk pr's schaatsen.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Ik wielren niet.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Het cadeau vergeten mee te nemen naar de NSSU cobo op 7/05/2019 dus toen terug moeten fietsen naar mijn huis en daar door de trein missen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Het sleeën op de trainingskamp was echt goud behalve dat ik tegen een boom aan sleede en daardoor mezelf bijna blesseerde.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Eh ik heb niks waar ik specifiek trots op ben, ik doe nou eenmaal niks bijzonders in mijn leven naast bijzonder veel niksen.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Eh 0 waarschijnlijk.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Mja toch wel borsten eigenlijk, maar voor de rest discrimineer ik niet natuurlijk.

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Maar wat is nou belangrijker techniek of kracht?

Lees meer...Verberg

ma, 25/03/19, 18:29 | Hugo | Wedstrijden | 0

Op zondag 24 maart is er in Nijmegen een wedstrijd verreden. Er zijn de volgende afstanden gereden: 500m, 1500m. Deelnemers waren: Hugo.

Bekijk de volledige uitslag!

ma, 13/05/19, 11:11 | Eva-Britt | Redactioneel | 0 7

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ruben Tan, 23 jaar oud. Ik studeer Electrical Engineering aan de TU. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf in de licht en geluidstechniek.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Gitaren bouwen, niet echt een hobby waar niemand van af weet maar volgens mij wel een bijzondere hobby.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Volgens de administratie van Isis ben ik sinds 2014 lid. Dit is alleen niet helemaal correct aangezien ik een paar jaar weg ben geweest als lid. Ik ben in november 2018 opnieuw aangemeld als lid, ongeveer een half jaar geleden dus. Samenvatting van deze periode? Hard schaatsen, veel gezelligheid.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Ik heb nog geen commissies gedaan binnen Isis. In principe zal ik ook in het begin van mijn bestuursjaar geen commissies doen. Wellicht dat hier tijdens het aankomende jaar nog verandering in komt. Natuurlijk zal ik als bestuurslid wel betrokken zijn bij een aantal commissies.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Ik ben komend jaar penningmeester. Het doen van een bestuursfunctie is voor mij iets wat ik al sinds mijn eerste periode binnen de vereniging wilde doen. Dit had een beetje twee redenen, ik verwacht veel te leren van een bestuursjaar zowel bestuurlijk als persoonlijk. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heel leuk om een jaar lang intensief samen te werken met een aantal anderen.

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Komende zomer vooral lekker fietsen en droogtrainen, als ik er tijd voor heb. Aan het eind van het zomerseizoen wil ik graag 180 km fietsen tijdens een toertocht. Deze winter wil ik ook vooral veel schaatsen en met name veel wedstrijden rijden, met als doel natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in het SP klassement.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Tja, dat is een lastige. Ik fiets het hele jaar door, in de zomer op de weg en in de winter in het bos, maar ik schaats normaal gesproken ook het hele jaar door. Lange baan in de winter en shorttrack in de zomer. Maar als ik echt moet kiezen dan denk ik toch dat ik meer een schaatsende fietser dan een fietsende schaatser ben.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Ik kan me eerlijk gezegd geen grote uitglijders herinneren, maar die gaan er vast komend seizoen nog wel komen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Tja, buiten AK Springen, het ELS lustrum IUT en de IIW's heb ik eigenlijk nog maar weinig herinneringen aan de vereniging. Dat is voor mij persoonlijk een van de belangrijkste dingen om aan te werken.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
In de afgelopen jaren heb ik veel bijzondere dingen mogen doen. Een van de dingen waar ik heel trots op ben is dat ik heb mogen meewerken aan het zilveren duif gala. Dit gala is een awardshow volledig in het teken van muziek, met dus ook veel live muziek. In totaal zijn er die avond 14 bands opgetreden tijdens een 2 uur durende show. Gemiddeld hadden we voor alle changovers tussen de 5 en 10 minuten de tijd, iets wat lastig is op een groot leeg podium, maar wij moesten dit doen tijdens het uitreiken van awards op een podium welke aan de kleine kant was. Gelukkig is het ons gelukt om alle wissels binnen de 5 minuten plaats te laten vinden.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Een exact aantal kan ik niet geven natuurlijk, maar ik verwacht niet veel punten te gaan scoren.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Tja, borsten en billen zijn allebei mooi, dus zoals Tony Stark ooit zij: ''Is it too much to ask for both?''

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
''To be or not to be, that is the question''

Lees meer...Verberg

Oudere berichten »www.autodoc.nl