Notice: Undefined variable: selected_id in /var/www/vhosts/80/313445/webspace/httpdocs/essvisis.nl/web/views/calendar.php on line 158 Notice: Undefined variable: selected_title in /var/www/vhosts/80/313445/webspace/httpdocs/essvisis.nl/web/views/calendar.php on line 173 Notice: Undefined variable: selected_time_str in /var/www/vhosts/80/313445/webspace/httpdocs/essvisis.nl/web/views/calendar.php on line 173 Welkom - E.S.S.V. Isis - Studenten Schaatsen Eindhoven

Kalender

Maandag 1 april
NSSU Zomer-Cup

Maandag 29 april
Walking Dinner

Maandag 6 mei
Wissel ALV

Vrijdag 10 mei
Batavierenrace

Zaterdag 18 mei
Dwars door Gelderland

Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: Studentensportcentrum
Trainers: Squadra Veloce

Super Prestige Klassement

Welkom

Welkom bij de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging Isis!

Met bijna honderd actieve leden is Isis een erg gezellige vereniging waar in de winter veel geschaatst en in de zomer lekker gefietst en gedroogtraind wordt.

In oktober gaat het schaatsseizoen weer van start en kunnen we weer naar hartenlust schaatsen! Tot dan zullen er zomertrainingen zijn. Nieuwe leden zijn hierbij van harte welkom! Wil je graag een keer mee trainen? Stuur dan een mailtje naar het bestuur, of je kunt natuurlijk ook meteen lid worden!


Kalender

Ma 1 apr NSSU Zomer-Cup
Ma 29 apr Walking Dinner
Ma 6 mei Wissel ALV
Vr 10 mei Batavierenrace
Za 18 mei Dwars door Gelderland

Nieuws

Crisis

di, 16/04/19, 12:52 | Linda | Nieuws | 0 2

Ter voorbereiding van de batavierenrace hebben we vorige week dinsdag (09-04-2019) het wel bekende rondje om de Karpendonkseplas gelopen. Hieronder de tijden.

Filipe 7min 25 sec
Marijn 7. 45
Nils 7.58
Bas 8.04
Paul 8.07
Hein 8.43
Emma 8.56
Linda 8.57
Bjorn 8.59
Menno 9.02
Dries 9.10
Bram 10.20

Lees meer...Verberg

ma, 15/04/19, 23:15 | Stijn | Redactioneel | 1 11

Flapjacks!

De meeste wielrenners zullen er al wel eens van hebben gehoord; Flapjacks. Vierkante bakstenen bestaand uit haver, met de smaak en dichtheid van een daadwerkelijke baksteen. Heel handig tijdens lange duurritten om een hongerklop tegen te gaan door de 500 kcal die het bevat, of om tijdens een koers naar het hoofd van een rivaal te gooien, gegarandeerd resultaat dus! Ikzelf heb wel eens een testpakket gekocht, maar kwam er al snel achter dat ze toch net te droog en massief waren voor waar ik ze voor nodig had, een fijne snelle snack tijdens lange dagen in het zadel.

Het concept daarentegen vind ik wel prachtig, aangezien haver puur krachtvoer is. Helaas is sportvoeding kant en klaar kopen vrij duur en kwamen de mueslirepen me wel een beetje de neus uit. Daarom ben ik begonnen met het maken van mijn eigen flapjacks! Zwaar, voedzaam, smeuïg en vooral belangrijk, goed voor de niet zo gevulde studentenportemonnee! Na een aantal mindere ladingen heb ik nu de perfecte samenstelling gevonden, en wil die graag met jullie delen!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

De ingrediënten:
185 gram halvarine
185 gram honing
300 gram fijne havervlokken
óf 30 gram vanille eiwitpoeder (voor de smaak, en de gainz)
óf vanille extract
kaneel


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Warm de halvarine op in een pannetje op het laagste vuurtje wat je hebt, en laat het smelten. Als het helemaal is gesmolten gooi je de honing erbij, en blijf je roeren tot het een egaal bruine substantie is. Nu haal je het pannetje van het vuur, en mieter je je kaneel en vanille smaak naar keuze bij. Gewoon een beetje, niet te veel en niet te weinig. Als je dit vervolgens tot een egaal sapje hebt geroerd voeg je de haver toe, beetje bij beetje. Als echte wielrenners en schaatsers hebben we natuurlijk geen armspieren, en is het dus niet te doen om al die haver in 1 keer door de vloeistof te roeren. Nadat elke havervlok bedekt is met wat saus, is het tijd om het mengsel in een ovenschaal te gooien. Zorg dat je alles goed aanstampt met een lepel als het er in zit, dit zorgt er voor dat het geen brokkelig geheel wordt als alles klaar is. Vervolgens zet je het in de voorverwarmde oven, en laat je het ongeveer een kwartiertje staan, totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Daarna laat je het afkoelen en laat je het een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend snij je het in stukken (broodmes is aangeraden, is een pittig karwei), en als alles goed is gegaan heb je nu een prachtig, niet te droge, flapjack te pakken!
Ikzelf snij ze altijd in 8 stukken, en dan zijn dit de voedingswaarden:
303 kcal
39 gram koolhydraten (waarvan 18 gram suiker)
12 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd (= de slechte soort) vet)
7 gram gainzz


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Fun fact: de kosten zijn ongeveer 35 cent per reep.
Voor de variatie kan je er zelf nog wat krentjes, gesneden dadels of nootjes bij doen. Een beetje van jezelf, en een beetje van David!

Dus, de volgende keer dat je net wat teveel hebt gegeven met tegenwind langs het kanaal, en je voelt het bloed in je benen langzaam in lood veranderen en het snot voor je ogen plakken, pak dan een heerlijke zelfgemaakte flapjack en je kan weer kilometers fluitend door!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

ma, 01/04/19, 21:03 | Linda | Foto's | 0 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Prijsuitreiking clubkampioenschappen" bevat 14 nieuwe foto's, genomen op 1 april.

Bekijk alle foto's in dit album!

vr, 05/04/19, 09:06 | Mannes | Redactioneel | 4 10

De klok is vorige week verzet. Dat houdt in dat het zomerseizoen weer van start is. Maar het zomerseizoen kent een groot dilemma. In de winter zijn onze benen goed bedekt geweest met lange broeken of thuis gewoon chill met je Isis jogging broek.

Dit zorgt ervoor dat vele van ons weer een goede wintervacht hadden staan en daarnaast kunnen wij onszelf weer lekker beklagen over onze mooie melkflessen. Maar wat is nu ons doel voor komende zomer, er van uitgaan dat we lekker veel kunnen trainen komende zomer in de zon.

De zomertraining van Isis bestaan uit droogtrainen, hardlopen voor de Batavierenrace en natuurlijk Wielrennen. Tijdens het fietsen begint het seizoen al met een dilemma. Eigenlijk willen we shinen in ons mooie Isis pakje maar het fietsseizoen start helaas niet met mooi gebruinde benen.
Als we over perfectie praten is het natuurlijk niet mooi om een lijntje te creëren. Maar eigenlijk willen gewoon aan iedereen laten zien hoeveel km'ers we maken dus dan is een strakker lijntje alleen maar beter. Alleen dan begint het dilemma. Op welke lengte leggen we onze fietskleding nou. We gaan eerst even kort over ons bovenlijf praten. Helaas is er niet zoveel te bepalen aan de lengte van de mouwen. We gaan er daarom maar gewoon voor zorgen dat we altijd een tweede t-shirt aan hebben. En mannen jullie hebben nog geluk want bij de vrouwen van de normale t-shirts altijd korter bij de mouwen dan onze wielershirts. En dan nog alle keren dat wij liever een hemdje dragen, maar dan hebben nog altijd dat mooie eigen altijd bestaande t-shirtje aan.
Dan nu op welke lengte van ons bovenbeen leggen we het fietsbroekje? Nu fietsen we zeker met de avondtrainingen nog met beenstukken. Alleen de echte Di-hards onder ons die fietsen in een korte fietsbroek. Maarja de zon is er toch niet, dus wil je nu echt rode benen omdat je dan denkt dat ze sneller bruin worden? Maar als de zon wel goed doorkomt dan kunnen onze mooie stevige benen van het schaatsen mooi bruinen. Maar plaatsen we ons broekje net boven de knie dan hebben we sowieso een probleem als we een korte broek dragen. Dan hebben we namelijk 2 korte broeken aan, gezien de lijntjes. Dus dat lijkt me sowieso een No-Go. Eigenlijk willen we onze broek op die hoogte dat we als man nog gewoon goed een korte broek aan kunnen maar er geen tweede lijn onderuit komt. Dan hebben we natuurlijk nog verschillende fietsbroeken want meerdere dagen achter elkaar fietsen is alleen maar leuk en wassen is vervelend! Maar als fietser is het wel het mooist gewoon een mooie strakke lijn te creëren. Dus ook al shinen we niet altijd in ons mooie Isis broekje, we zijn pas een echte fietser als we een mooie strakke lijn op ons bovenbeen hebben staan.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Maar dan hebben we nog de vrouwelijke Isisianen. Hier zit veel meer lengteverschil in de pijpen van de fietsbroekjes. Een lekker kort fietsbroekje zou super chill zijn zodat we onze goeie schaatsbillen met bruine fietsbenen kunnen showen in onze hippe zomerbroek. Maar dat is een droom. Een fietsbroek dragen ter hoogte van ongeveer je liezen is het schuren van je gespierde schaatsbenen langs je zadel. Daarnaast wordt ons lichaam de eerste zonnige ritten dan zo hard gepakt en onze mede weggebruiks verblind dat dit ook niet mogelijk is. Misschien kunnen we beter dan maar even in de kast gaan kijken naar de lengte van onze jurkjes en korte broeken. Want hoe lelijk is het als we op een feestje staan en er komt net ons fietslijntje onder ons jurkje tevoorschijn? Voor de mannen is het wel een voordeel. De hippe zomerbroek kan een vrouw niet dragen want dan zie je sowieso de lijntjes. Willen we de lijntjes verbergen dan moeten we een lesbienne korte broek dragen, die we terug zien bij alle wandel vrouwen. Hierin komen onze schaatsbillen met mooie lange gefietst bruinde benen niet mooi uit. Dus als man heb je dan weer het voordeel dat jullie misschien meer mogen kijken naar vrouwen met jurkjes.
En dan hebben we het probleem dat we soms ook wel een moe zijn van al dat trainen en willen zitten. Op het moment dat we gaan zitten schuift een broek omhoog en tjaa dan is in een keer weer een lijntje zichtbaar. Maar onthou als het maar een strak lijntje is dus plaats het broekje altijd tegen dezelfde lijn aan zodat we gewoon een mooie strakke lijn maken.

Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Daarnaast kent de mode van nu nog zoiets als sokken. Een goeie sok maakt de outfit af! Eigenlijk willen we het liefste allemaal natuurlijk die mooie Isis sokken dragen. Maar deze zijn een beetje warm met het mooie weer in onze fietsschoenen. Maar willen we allemaal van die mooie witte enkels. De Wielermode kent sokken die nu bijna tot de knieën komen. Het maakt de outfit wel helemaal af maar dan moeten we wel accepteren dat we witte enkels krijgen met een mooi strak lijntje ter hoogte van onze kuit. Een lage sok zorgt ervoor dat we mooi bruin kunnen kleuren. Alleen het nadeel hiervan is weer dat de schoenen langs je enkel kunnen schuren zeker als de zon lekker warm wordt en ook daarom in onze schoenen gaan zweten. Kortom match gewoon een leuke sok met je outfit en maak je niet te druk over je witte enkels.

De conclusie van dit verhaal is nog onduidelijk. We hebben nog een aantal weken voordat de zon echt voldoende doorkomt. De enige tips die wij hebben zijn:
# 1 Draag klikschoenen want dan heb je veel meer rendement (allemaal wiskundeshit waar wij als TU/e'ers iets vanaf moeten weten)
# 2 Draag hippe sokken in je fietsschoenen (hoogte afhankelijk van hoe mooi jij je enkels wilt kleuren)
# 3 Draag je fietsbroek en shirt altijd tegen hetzelfde lijntje zodat een egale bruining bewerkstelligd kan worden. Duckttape kan hier eventueel een uitkomst bieden.
# 4 Smeren met zonnebrand! Factor 50 is echter niet nodig, maar we willen wel bruinen en niet roden. Today tomato, tomorrow cholalato!
# 5 Match je vrije tijdskleding met je lijntjes, zo heb je het optimale resultaat. Wil je je lijntjes showen? Draag dan wat lekker korst. Het voordeel van de lesbienne wandelbroek is ook dat je nooit meer vastplakt aan de stoel waar je op zit. Dus toch nog een must voor je kledingkast!

Jullie kunnen de komende tijd nog meer Crisisredactiestukjes verwachten die heel handig blijken te zijn voor Wielren dilemma's!

Lees meer...Verberg

ma, 25/03/19, 18:29 | Hugo | Wedstrijden | 0

Op zondag 24 maart is er in Nijmegen een wedstrijd verreden. Er zijn de volgende afstanden gereden: 500m, 1500m. Deelnemers waren: Hugo.

Bekijk de volledige uitslag!

wo, 26/12/18, 23:29 | Anke | Redactioneel | 0 4

Een stukje over het AK KerstDiner van ons nieuwe Crisisredactielid. Eva-Britt:
De 3de editie van het AKerstdiner vond plaats op maandag 17 december, hét diner waarbij iedereen zijn kookkunsten in de keuken kon showen en zichzelf in zijn/haar mooiste pak of jurk. Dit verdient natuurlijk dan ook een uitgebreid verslag!

Geschreven op de valreep, voordat de voltallige CRISIS redactie afreist naar het koude Zakopane op trainingskamp.

Het kerstdiner vond traditiegetrouw plaats bij David in het zeer charmante maar toch wel hele koude anti-kraakpand. Om 6 uur zou het diner aanvangen, maar om 6 uur was het nog aardig rustig en was er helaas nog weinig eten aanwezig. Bij deze editie kookte iedere deelnemer namelijk voor een groepje mensen, zodat we uiteindelijk een grote tafel vol met heerlijke voor-, hoofd-, en nagerechten hadden. Langzamerhand druppelden de eerste deelnemers binnen, gekleed in prachtige kerstoutfits met lekkere gerechten en zin in een gezellige avond! De voorgerechten werden opgewarmd en klaargezet en de toetjes verdwenen in de koelkast en vriezer. Iedereen had zin in lekker eten en schoof dan ook al snel aan aan de tafels (én deuren). Dat was het moment dat sommigen zich bedachten dat ze hun eigen bord en bestek hadden moeten meenemen, wat voor Rutger bijvoorbeeld betekende dat hij die avond zijn eten at met een groot vleesmes en een fondue vorkje. Het eten zal er vast niet minder om gesmaakt hebben! Iedereen zat in spanning te wachten om hun bord op te mogen scheppen vol met het lekkere eten, echter bleek het dat we nog op 1 iemand moesten wachten: Rachelle. Het werd kwart voor 7, 7 uur en uiteindelijk was Rachelle daar dan! Met een groot applaus werd ze verwelkomt, en waarschijnlijk ook door een hele hoop hongerige en knorrende buiken. Na een geslaagd voorgerecht, met ham en meloen, zalmrolletjes met roomkaas, courgette met ansjovis tapenade en nog veel meer, was het tijd voor het hoofdgerecht. Echter, voordat we mochten beginnen, hield Linda eerst nog een speech. Daarom vond immers het kerstdiner plaats op maandag, zodat Linda een speech kon geven, aangezien zij woensdag niet kon. Iedereen passeerde de revue en er werd een hoop gelachen om de uitspraken van Linda, en wat ze over iedereen te zeggen had. Linda, bedankt voor de mooie speech!

Hierna kon aan het hoofdgerecht begonnen worden, waarbij de heerlijk lasagne, preitaart, groentestoofpot, pastasalades, aardappelgratin en nog veel meer, verorberd werden zonder moeite. Je zou denken dat niemand meer ruimte had voor een toetje, maar niemand was de Brownie Bake-Off vergeten, en had dan ook wijselijk ruimte over gehouden om beide brownies te kunnen proeven. Zowel Bemma als Beva hadden een brownie gemaakt, die van Bemma was wel een graadje ingewikkelder, zij moesten immers allergie proof koken, wat in dit geval betekende dat er amper meer een brownie ingrediënt overbleef. Er mocht immers geen eieren, vanille, chocola en melk meer in. Tijdens het diner vertelde Emma wat ze er dan in hadden gedaan, en toen kwam ze erachter dat ze het gebroken lijnzaad met water, wat een ei vervanger moest zijn, niet helemaal juist had vertaald van het Engelse recept; het bleek iets totaal anders te moeten zijn.. Met spanning wachtte iedereen daarom de brownies af, en uiteindelijk bleken beide brownies favoriet te zijn: zowel die van Bemma met lijnzaad wat geen lijnzaad had moeten zijn, als die van Beva die brownies zo groot als bakstenen had gebakken. Uiteraard waren er ook nog andere lekkere toetjes zoals panna cotta en tiramisoep.

Na al dit heerlijke eten (en drinken) is er uiteraard nog een groepsfoto gemaakt zodat iedereen ook eens op de foto staat in normale kleren, in plaats van een schaatspak. Sommigen grepen deze gelegenheid ook aan om eens van schoenen te switchen: Bjorn wilde toch echt wel eens proberen op hakken te lopen, en zo gebeurde het dat hij met zijn knalgele sokken met papegaaien in de hakken van Katja door het kantoorpand banjerde.

Het was een zeer geslaagde avond, met lekker eten, een mooie speech en goede verhalen! Een goed nieuwjaar gewenst!

Lees meer...Verberg

ma, 18/03/19, 18:39 | Rutger | Foto's | 1 2

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "Skeuveltoernooi 2019" bevat 37 nieuwe foto's, genomen op 16 februari.

Bekijk alle foto's in dit album!

zo, 25/11/18, 18:57 | Stijn | Redactioneel | 0 12

Whats up SPEED'IS'!

These years passed so fast, so many great memories! After the warm welcome of the board members (these crazy lovely people) I could not know that I was gonna start one of my best adventures! Lots of smiles later, I have witnessed generous people working hard for others, giving a lot of their free time, I have seen friends kissing, bleeding (3 small drops), partying, cheering, bouncing and crushing (ice bouncing football), sending roses and love letters, sliding on their blades with a smile, or on their butt still with a smile, even the long freeeezing winter nights felt less cold.

You have blessed me with great surprising gifts: drinks, bottle of wine, a ninja beanie! a sweater, a delicious chocolate tab! A lovely postcard from Australia! roses, warm words, mugs, hugs and hands shakes, advises and knowledge, amazing framed collection of pictures, a heart-warming good bye ceremony...

Thank you great people from E.S.S.V. Isis for the Love, keep going faster and faster, I had the feeling to have a family in the NL, succes voor 2018-2019!

Your Frenchy Guillaume.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

zo, 17/03/19, 16:34 | Esmée | Foto's | 0 6

Er is een nieuw fotoalbum toegevoegd! Het album "SoftEls IUT Thialf" bevat 46 nieuwe foto's, genomen op 16 maart.

Bekijk alle foto's in dit album!

za, 29/09/18, 13:34 | Stijn | Redactioneel | 0

Op zaterdag 22 september reisden 9 Isisianen af naar het hoge noorden voor een geneugelijk weekendje zomerijs.

Met rood doorlopen ogen, een prominent aanwezige kater en het nodige slaaptekort van het memorabele MomenTUm feest de dag ervoor stapten ze deze zaterdag ochtend rond brunchtijd in de auto of trein op weg naar Ljouwert (in de volksmond ook wel bekend als Leeuwarden). In de auto en de trein kon de roes uitgeslapen worden om fris en fruitig de schaats-capabiliteit van Isis te vertegenwoordigen. Het ijs was snel en lag er mooi bij, hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door de aanwezige schaatsverenigingen die (voor sommige) hun eerste meters op de ijzers weer konden maken. Helaas gold dit niet voor ieder aanwezige Isisiaan en konden bepaalde mensen zonder goed functionerende schaatsen slechts watertandend en wegdromend bij het intense verlangen naar het snelle ijs van de Elfstedenhal langs de kant staan. Gelukkig stond er meer op het drukke programma en konden de handen na een gezellige picknick lunch op de parkeerplaats van de Elfstedenhal alweer warm gemaakt worden voor de verassingsactiviteit.

Natuurlijk staat integreren bij de NSSU hoog in het vaandel, dit was dan ook zeker prioriteit bij het uitzoeken van de verassingsactiviteit. Tijdens het peddelen in een kano of op een SUP-board over de grachten van de pittoreske binnenstad, kon er gezellig gekletst en gelachen worden met de mensen van de verschillende verenigingen.

Uiteraard bleef het hier niet bij en was er nog zorgvuldig een avondprogramma ontwikkeld. De georganiseerde kroegentocht langs drie kroegen in Leeuwarden bracht wederom een memorabele avond teweeg. Een groot aantal goudgele pretcilinders, shotjes, ad wedstrijden, foute hits en het zoveelste adtje wat de voorzitster van de NSSU aangenaaid werd, kon de avond vertrouwd bij de Febo met een diagonaaltje of kipburger afgesloten worden.
De volgende dag kon het pils op het ijs er weer langzaam uitgezweet worden waarna er na een kopje koffie de lange terugweg naar het warme zuiden begonnen kon worden. Al met al, een erg geslaagd weekend zomerijs!

Lees meer...Verberg

Oudere berichten »www.autodoc.nl