Contact

E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven


IBAN: NL14 INGB 0003 6838 28

Social Media

Trainingsuren

Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum
Trainers: Martien en Olga

Fietsen:(maart - september)
Donderdag: 18:30-20:30 uur
Locatie: Studentensportcentrum
Trainers: Squadra Veloce

Super Prestige Klassement

Crisis

wo, 29/05/19, 12:06 | Stijn | Redactioneel | 0 8

Jullie hebben al mogen lezen over het lijntjes dilemma en hoe en op welke locatie de lijntjes eigenlijk gekweekt dienen te worden. Aangezien er nog veel meer ongeschreven wielerwetten bestaan, opent de crisis een nieuwe rubriek; Hoe heurt het eigenlijk? Deze keer brengen we een eeuwenoud dilemma aan het licht: beenhaar.

Gladde benen. Waar het voor een vrouw als volkomen normaal wordt ervaren vanaf hun 16e levensjaar, is het voor een man een donker en grijs gebied dat liever zo lang mogelijk ontweken wordt. Echter, schuif een fiets onder je reet en een helm op je kop en je bent ineens tot dingen instaat die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Het scheren van de beenbeharing is in het prof peloton aan de orde van de dag. Veelal om de reden zodat de haren niet de wond gaan irriteren na een valpartij en door de vele uren op de massagetafel. Helaas is deze gewoonte doorgeslagen in het amateur peloton en is de sfeer ontstaan dat alleen renners met gladde benen een kans maken.

Iedereen is uiteraard vrij te bepalen hoe het beenhaar gedragen wordt, maar de redenen waarom lopen toch wel erg uiteen. Het eerder genoemde voordeel bij valpartijen wordt waarschijnlijk het vaakst genoemd. Echter, gegeven het feit dat de gemiddelde Isis renner vaker valt tijdens een zatte avond op Stratum dan op de wielrenfiets, ontkracht deze reden dan ook gelijk. Aangezien de kans klein is dat er na een rondje stoempen langs het kanaal een masseur aanwezig is en de kans nog kleiner is dat je enige weerstand zult ervaren van de aanwezige haartjes, kunnen deze redenen ook direct van tafel.

Voor het gemak leggen we de waarom vraag even aan de kant en stellen we de 'en dan' vraag. Dus, je hebt besloten je benen te scheren, wat wordt de coupe naar keuze, en misschien nog belangrijker, tot waar? Dit moet natuurlijk luisteren naar smaak van je wederhelft. Waar een wielrennende vriendin wellicht volkomen kan begrijpen dat jij je benen scheert, is dat voor de niet wielrennende dames toch een stuk lastiger te begrijpen. Een relatie vol plaatsvervangende schaamte vanuit haar kant is vervolgens het gevolg. Een regel die je hierin kan hanteren is het alles of niets principe. Je gaat natuurlijk niet je benen scheren tot de rand van je fietsbroek, dit zorgt slechts voor lachwekkende en wellicht vernederende slaapkamersituaties. Vind je alles eraf toch aan de heftige kant, dan is er altijd nog de mogelijkheid de benen te scheren tot aan de rand van de fietsbroek, om vervolgens verder naar boven te trimmen tot een mooie overgang. Ik kan succes in de slaapkamer niet garanderen, maar het schrikeffect zal toch een stuk minder zijn!

De dilemma's, de moeite, het eindeloze blijven scheren, de jeukende benen, de frustratie bij een vergeten scheermes, de ongecensureerde mening van een eventuele vlam, het wordt voor mij steeds moeilijker te begrijpen waarom iemand dit allemaal over zou hebben voor die iets strakkere looks op de fiets.

Door: Stijn

Lees meer...Verberg

zo, 26/05/19, 18:04 | Stijn | Redactioneel | 0 11

Sinds een aantal jaar is het traditie om een keer in het voorjaar een dag de Veluwe, de achtertuin van Thomas de Veluwerijder, te ontdekken op de wielrenfiets.

Dit jaar was het niet alleen Thomas die het organiseerde, maar een samenwerking tussen Thomas en de in Wehl gesitueerde Eva-Britt, waardoor het een heus wielerweekend werd en daarmee de perfecte voorbereiding op wielerkamp.

De eerste dag werd begonnen in Dieren bij Thomas thuis. De weergoden zelf zijn ook wielrenners, want het weer was fantastisch. Met de trein, auto, of zelfs de fiets kwamen 12 Isisianen bijeen om een mooi lusje van circa 120km te fietsen. Nadat de zakjes nog even extra waren bijgevuld met wat extra bananen en kruidkoeken was het tijd om te gaan. Het tempo zat er goed in, en voordat je er erg in had (er waren immers nog geen noemenswaardige klimmen geweest) zaten er alweer 70 kilometers op en was het tijd voor een cola en wat te eten op een mooi terrasje.


Terwijl iedereen aan het genieten was, zat Thomas in zijn vuistje te lachen, aangezien in de laatste kilometers de Posbank niet 1, niet 2, maar 5 keer beklommen ging worden. Een aantal mini-koersen, maar vooral veel gezweet later kwamen we weer aan in Dieren, waarna de koers ingezet werd richting Wehl, het turf van Eva-Britt, waar een heus feestmaal ons op stond te wachten. De moeder van EB had namelijk een 6 gangen diner gekookt wat welkom werd ontvangen door alle hongerige fietsers. Ze had er bij stilgestaan dat fietsen hongerig maakt, en gezorgd dat van elk gerecht meer dan 2 keer opgeschept kon worden door iedereen! Daardoor smaakte de soep, pasta en (goddelijke) brownies nog veel lekkerder. Hulde! De geruchten in de wandelgangen zijn dat de wielercommissie druk bezig is met haar te regelen voor de catering op wielerkamp, maar die onderhandelingen zijn nog druk onderweg.

Dag 2, nog steeds topweer, begon met een fantastisch ontbijt met broodjes van de bakker, waarvan de voorraad oneindig leek te zijn. Na een waar schransfestijn was het tijd om de wat vlakkere route in de achterhoek te rijden. Nadat in de eerste kilometers alle 3 de klimmen al geweest waren, was de rest gewoon lekker vlak en zat het tempo er wederom goed in. Er werd tussendoor nog heerlijk geluncht bij een chique tent ergens, maar de grootste verrassing stond ons op te wachten bij EB thuis; haar moeder had in de ochtend niet stilgezeten en een heerlijke havermout/kaneel/appel combo gemaakt wat een heerlijke koek maakte. Ik hoop dat het recept daarvan ook nog een keer op de website komt, aanzienlijke verbetering ten opzichte van de flapjacks. Na nog een herstelbiertje was het tijd voor iedereen om te gaan, en werd de trein/autoreis naar huis weer ingezet.

Het weekend was een groot succes, Thomas en (de moeder van) EB bedankt!

Door: David


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

ma, 20/05/19, 13:28 | Stijn | Redactioneel | 0 9

Een team van 25 bikkels van Isis is 2 weken geleden afgereisd naar het oosten om zo snel mogelijk van Nijmegen naar Enschede te rennen: de Bata! Voor wie geen idee heeft wat dit is: www.batavierenrace.nl

Er is veel gezweet, gezwoegd, gelachen, gedronken en gedanst, een beetje zoals elk jaar. Een van de hoogtepunten van deze 47e editie was toch wel dat onze voorzitter Menno de NSSU zomercup in ontvangst mocht nemen op het welbekende en traditionele bushokje. Dit is een prijs voor de schaatsvereniging die het meeste kilometers op de fiets heeft gereden. Deze prijs bestaat uit een mooi staatje beunwerk vervaardigd door Stijn. (zie foto)


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Verder heeft Marijn twee etappes gelopen in zowel de ochtend als de middag ploeg, omdat Ba van zijn stadsfiets was gedonderd. Hoewel we verwacht hadden dat het het hele weekend zou regenen, was het zaterdag prachtig weer. Dit was helaas wat warm voor Emma en Hugo, die in hun schaatspakkies glorieuze slot etappe rende.

Uiteindelijk zijn we op een mooie 42e plek geëindigd waar we erg trots op mogen zijn. Over de tot woensdag durende spierpijn zullen we het maar niet hebben, maar het was een mooi gezicht om zondag ochtend iedereen van de campus af te zien strompelen.
Kortom, zet 1 en 2 mei 2020 maar groot in de agenda, want dan zal de 48e editie van de Bata plaatsvinden en hopelijk kunnen we weer met een gevuld Isis team aan de start verschijnen!Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Door: Maite van der Knaap

Lees meer...Verberg

di, 14/05/19, 21:49 | Eva-Britt | Redactioneel | 2 11

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ik ben Tade Salverda, 19 jaar, kom uit Emmeloord dat ligt in de Noordoostpolder in Flevoland (de beste polder overigens). Ik studeer automotive en ik draag niks bij aan de samenleving (Werkloos yes).

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik rijd paard elke week, ik ben begonnen met paardrijden toen ik 6 was en heb dat toen 2 jaar gedaan en daarna elke zomer een stuk of 10 keer, maar qua hobbies is er meer: ik kijk ook 'soms' wel eens anime.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Sinds begin 18/19 studie jaar, wow echt wel lang.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
AK en wedstrijdcie

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Wedstrijdsecretaris en de reden is natuurlijk omdat dat me wel dik leek

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Bij zoveel mogelijk dingen aanwezig zijn in de zomer en in de winter wil ik natuurlijk weer zoveel mogelijk pr's schaatsen.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Ik wielren niet.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Het cadeau vergeten mee te nemen naar de NSSU cobo op 7/05/2019 dus toen terug moeten fietsen naar mijn huis en daar door de trein missen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Het sleeën op de trainingskamp was echt goud behalve dat ik tegen een boom aan sleede en daardoor mezelf bijna blesseerde.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Eh ik heb niks waar ik specifiek trots op ben, ik doe nou eenmaal niks bijzonders in mijn leven naast bijzonder veel niksen.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Eh 0 waarschijnlijk.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Mja toch wel borsten eigenlijk, maar voor de rest discrimineer ik niet natuurlijk.

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Maar wat is nou belangrijker techniek of kracht?

Lees meer...Verberg

ma, 13/05/19, 11:11 | Eva-Britt | Redactioneel | 0 7

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ruben Tan, 23 jaar oud. Ik studeer Electrical Engineering aan de TU. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf in de licht en geluidstechniek.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Gitaren bouwen, niet echt een hobby waar niemand van af weet maar volgens mij wel een bijzondere hobby.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Volgens de administratie van Isis ben ik sinds 2014 lid. Dit is alleen niet helemaal correct aangezien ik een paar jaar weg ben geweest als lid. Ik ben in november 2018 opnieuw aangemeld als lid, ongeveer een half jaar geleden dus. Samenvatting van deze periode? Hard schaatsen, veel gezelligheid.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Ik heb nog geen commissies gedaan binnen Isis. In principe zal ik ook in het begin van mijn bestuursjaar geen commissies doen. Wellicht dat hier tijdens het aankomende jaar nog verandering in komt. Natuurlijk zal ik als bestuurslid wel betrokken zijn bij een aantal commissies.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Ik ben komend jaar penningmeester. Het doen van een bestuursfunctie is voor mij iets wat ik al sinds mijn eerste periode binnen de vereniging wilde doen. Dit had een beetje twee redenen, ik verwacht veel te leren van een bestuursjaar zowel bestuurlijk als persoonlijk. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heel leuk om een jaar lang intensief samen te werken met een aantal anderen.

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Komende zomer vooral lekker fietsen en droogtrainen, als ik er tijd voor heb. Aan het eind van het zomerseizoen wil ik graag 180 km fietsen tijdens een toertocht. Deze winter wil ik ook vooral veel schaatsen en met name veel wedstrijden rijden, met als doel natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in het SP klassement.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Tja, dat is een lastige. Ik fiets het hele jaar door, in de zomer op de weg en in de winter in het bos, maar ik schaats normaal gesproken ook het hele jaar door. Lange baan in de winter en shorttrack in de zomer. Maar als ik echt moet kiezen dan denk ik toch dat ik meer een schaatsende fietser dan een fietsende schaatser ben.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Ik kan me eerlijk gezegd geen grote uitglijders herinneren, maar die gaan er vast komend seizoen nog wel komen.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Tja, buiten AK Springen, het ELS lustrum IUT en de IIW's heb ik eigenlijk nog maar weinig herinneringen aan de vereniging. Dat is voor mij persoonlijk een van de belangrijkste dingen om aan te werken.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
In de afgelopen jaren heb ik veel bijzondere dingen mogen doen. Een van de dingen waar ik heel trots op ben is dat ik heb mogen meewerken aan het zilveren duif gala. Dit gala is een awardshow volledig in het teken van muziek, met dus ook veel live muziek. In totaal zijn er die avond 14 bands opgetreden tijdens een 2 uur durende show. Gemiddeld hadden we voor alle changovers tussen de 5 en 10 minuten de tijd, iets wat lastig is op een groot leeg podium, maar wij moesten dit doen tijdens het uitreiken van awards op een podium welke aan de kleine kant was. Gelukkig is het ons gelukt om alle wissels binnen de 5 minuten plaats te laten vinden.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Een exact aantal kan ik niet geven natuurlijk, maar ik verwacht niet veel punten te gaan scoren.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Tja, borsten en billen zijn allebei mooi, dus zoals Tony Stark ooit zij: ''Is it too much to ask for both?''

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
''To be or not to be, that is the question''

Lees meer...Verberg

vr, 10/05/19, 11:11 | Eva-Britt | Redactioneel | 0 13

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Ik ben Floris, 20 jaar oud, geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Utrecht. Ik heb 11 jaar gevoetbald en daarnaast op de basisschool 2 jaar geschilderd en op de middelbare school 2 jaar gitaar gespeeld.

Nu probeer ik mezelf te leren pianospelen (gitaar lukte toch niet helemaal :'( ).
Ik studeer automotive en zit in mijn 2de jaar. Ik heb nog 2 jaar te gaan omdat ik een jaar uitloop heb. Ik heb op het moment geen baan, maar ik heb wel 2 jaar bij de Albert Heijn gewerkt.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik heb vooral gekke hobby's die jullie niet hoeven te weten .
Maar iets wat de meeste misschien niet weten is dat ik naar Rubik's Cube toernooien ging en die dingen in ongeveer 12 seconde gemiddeld kan oplossen en het ook geblinddoekt kan. Echter heb ik dit al een tijdje niet meer gedaan in verband met een gebrek aan tijd door studie en andere hobby's die zijn plaats hebben ingenomen. Mijn vingers zijn dus wat stroef geworden en weet niet of ik het nog steeds zo snel kan.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Ik heb nu 1 schaatsseizoen meegemaakt bij Isis.
In 1 zin zou ik het ongeveer zo samenvatten: Vanaf het begin heb ik veel verschillende leden leren kennen, vooral ook uit de andere trainingsgroepen, waardoor ik me snel thuis voelde en daarom ook vaak naar borrels en IIW's kwam, die ik erg leuk/gezellig vond en mij motiveerde om maar nog even wat langer door te schaatsen de komende jaren bij deze supergezellige vereniging!

Een verkorte versie van de zin:``Ik vond het wel dik'' - Tade Salverda 2019

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Ik heb nog niet echt iets bij commissies gedaan, maar ik zit nu bij de introcommissie en wil graag ook bij de wielercommissie.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Ik ben secretaris en de voornaamste reden dat ik dit bestuur ben gaan doen is het antwoord op de vraag ``hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?''. Het komt er dus op neer dat ik de Isisianen gewoon een toffe bende vind en dat ik me er dus voor wil inzetten om deze toffe bende bij elkaar te houden door bestuur te gaan doen.

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Ik wil deze zomer veel fietsen en (natuurlijk) naar alle droogtrainingen gaan, zodat ik een goede conditie heb om het schaatsseizoen te beginnen. Ik wil dan snel leren pootje over te doen op de juiste manier, dus netjes op de buitenkant van het blad staan, diep zitten, etc, etc. Hopelijk kan ik dan doorstromen naar de C-groep. Ook wil ik meedoen aan schaatstoernooien die door andere SSV's worden georganiseerd, maar dan vind ik wel dat ik iets betere moet zijn.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Ik zie mezelf meer als een schaatsende wielrenner, vooral omdat ik totaal niet kan schaatsen en wel een beetje kan wielrennen.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Geen idee aangezien ik er echt honderden heb gehad in mijn leven. Ik kan er ook zo even niet op komen maar volgens mij stond er al 1 op de Isis website. Ik ga dit even navragen bij mijn vrienden van de middelbare school.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Het mooiste vond ik wel het introweekend met Melvin, wat een man. Ook dat moment dat ik daar toen in de bus stond en omviel met al die tassen was ook wel mooi.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Binnen 3 minuten Front C overnemen, in de Frontline gamemode van World of Tanks. Jezus dat is echt onmogelijk.

Ok, zonder dolle denk ik wel dat het wielerkamp met Squadra was in Spanje waarin ik voor mezelf heel veel gefietst heb (680 km in 7 dagen) en op mijn hoogtepunt als derde (wel binnen een groep en niet derde van iedereen) bovenop een beklimming was die eindigde met een helling van 14%.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Zo veel mogelijk natuurlijk . Ik ben alleen niet echt expert op dit gebied dus ik verwacht ook niet te veel.

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Ja ik ben dus niet voor niets op schaatsen gegaan he. (Hint hint bovenbenen (en een beetje billen) dus)

PS: Flat is Justice!

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Waarom moeten overal zoveel Isis-stickers worden opgeplakt? Bij andere schaatsverenigingen is dit namelijk helemaal niet zo'n ding volgens mij.

Lees meer...Verberg

do, 09/05/19, 12:48 | Eva-Britt | Redactioneel | 2 16

- Vertel ons eens, wie ben jij? Hoe oud ben je, welke studie doe je en werk je ook?
Mijn naam is Menno Quirijn Mudde, ik ben momenteel 20 jaar. Nu ben ik bezig aan het tweede jaar van mijn wiskunde studie aan de TU/e. Zolang woon ik nu ook al ongeveer in Eindhoven, in huize de Wittegijt.

Daarvoor woonde ik in Maastricht, waar ik ook ben geboren. De capaciteit om dialect te praten ontbreekt echter aan mijn sjengen identiteit.

Sinds de zomer van 2018 ben ik op de meeste vrijdag- en/of zaterdagavonden te vinden in het casino. Zoals zovelen, om geld te verdienen. Vanaf die zomer ben ik daar Blackjack dealer en sinds dit voorjaar ben ik ook gecertificeerd poker dealer.

- Heb je een gekke/leuke/bijzondere hobby waar niemand vanaf weet, maar die wij echt moeten weten?
Ik heb geen geheime hobby's, maar binnen de Gijt sta ik erom bekend dat ik erg veel nutteloze Youtube filmpjes kijk, wat soms wel waar is. Hierbij voorbeelden van willekeurige videos (https://youtu.be/XKqqqO83yp0, https://youtu.be/lfGwsAdS9Dc, https://youtu.be/Ofq_nl366VM ).
Ook heb ik lange tijd saxofoon gespeeld, iets wat ik sinds mijn studietijd nogal verwaarloosd heb. Dit wil ik op een later (nog nader te bepalen) punt in mijn leven wel weer oppakken. Daarnaast ben ik sportief actief, maar dat is volgens mij wel bekend.

- Hoe lang zit je al bij Isis? En hoe zou je deze geweldige tijd samenvatten in 1 zin?
Ik ben lid sinds het begin van mijn studie, dus september 2017. Daarbij moet wel gezegd worden dat ik tot begin december niet bij de trainingen was, omdat ik toen nog niet in Eindhoven woonde.

- Welke commissies doe je/heb je gedaan bij Isis?
Momenteel ben ik lid van het AK en de Internet commissie.

- Welke bestuursfunctie heb je dit aankomende jaar en waarom ben je bestuur gaan doen bij Isis?
Aankomend jaar ben ik de voorzitter van Isis. Ik wilde dit gaan doen omdat het me een erg mooie ervaring lijkt natuurlijk!

- Wat zijn jouw doelen voor dit zomerseizoen en komend winterseizoen?
Harder schaatsen, harder schaatsen.

- Ben je een wielrennende schaatser of een schaatsende wielrenner?
Toch echt een wielrennende schaatser. Op de basisschool schaatste ik ook al - toen nog in Geleen. Natuurlijk fietste ik toen ook. In die tijd ben ik ook meermaals met mijn ouders op fietsvakantie geweest, maar ik heb fietsen als sport voor mezelf nooit echt serieus genomen.

- Wat is jouw grootste uitglijder tot nu toe?
Volgens mij staat er maar een op de site, dus de keuze is beperkt. Ik vrees dat deze collectie wel iets groter zal worden dit jaar.

- Vertel jouw mooiste/meest lachwekkende/gekste herinnering aan een moment meegemaakt bij Isis/met Isisianen.
Ik heb erg genoten van het trainingskamp naar Zakopane en kijk uit naar de vele momenten die nog gaan komen.

- Waar ben je het meest trots op? (Dit kan een sportprestatie zijn, maar uiteraard ook iets anders)
Dat ik me dit jaar Eindhovense Studenten kampioen turnslagbal mag noemen. Hier heb ik met mijn huisgenoten jaren voor getraind. Ik ben blij dat deze jarenlange strijd nu het ultieme droomresultaat heeft opgeleverd.

- Hoeveel bestuurspunten ga je halen dit aankomende bestuursjaar?
Een absoluut ongekende hoeveelheid!

- Zijn jullie een borsten, billen of bovenbenenman?
Ja.

- Tot slot, wat hebben jullie altijd al aan de Isisianen willen vragen?
Welk dier zou je het liefst zijn als je geen gijt mocht kiezen?

Lees meer...Verberg

zo, 05/05/19, 15:32 | Stijn | Redactioneel | 1 9

Het walking dinner, traditiegetrouw al jaren een evenement georganiseerd door Isis. Hoewel de naam anders suggereert, is de caloriedifferentiaal in de meeste gevallen toch echt positief en is een wandelingetje naderhand om het caloriepeil weer neutraal te krijgen geen overbodige luxe.

Dit jaar zou het bijna niet doorgaan door de lage opkomst van vorig jaar, maar gelukkig was er dit jaar genoeg animo wat op initiatief van Katja 24 deelnemers opleverde!

Voor de onwetende mensen die niet weten waar het hier precies om gaat; in twee tallen wordt een voor- hoofd- of nagerecht bereid waarna er bij andere tweetallen 1 van deze gerechten in boven genoemde volgorde genuttigd wordt. Het walking gedeelte is dus het feit dat je je fysiek moet verplaatsen (in de meeste gevallen wel per fiets, hulde!) om een bordje met voedsel te mogen ontvangen. Het kan voorkomen dat je net in Eindhoven zuid een heerlijk hoofdgerecht hebt mogen nuttigen, waarna een barre kruistocht naar het hoge Woensel-noorden moet plaatsvinden om dat dan toch wel echt verdiende toetje schaamteloos naar binnen te kunnen schuiven.

Met anaal vernederde kippen, flamberende taferelen, mislukte groente pannenkoeken van banaan, vergeten broccoli, met de hand opgeklopte eiwitten waarvoor deadlines moesten wijken en de traditionele 10 delige allergieën brochure van Isis was het weer strijden, stoempen en zweten geblazen in de keuken, maar niet zonder resultaat! De Tipsy Duck vulde zich na afloop met louter lovende woorden over elkanders gerechten. Om ook een beeld te krijgen bij deze woorden staan hieronder enkele fotos van de gerechten. Zie je er iets tussen staan wat je wel aanspreekt? Schroom niet en gooi het in de comments, de chef van het desbetreffende gerecht wil vast het recept delen!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

do, 25/04/19, 14:02 | Mannes | Redactioneel | 2 11

Schaatsen en wielrennen, mooie combi, maar het maakt wel erg veel uit van welke kant je het bekijkt. Zit je de hele zomer te wachten en te trainen zodat je als het koud wordt eindelijk weer kan schaatsen? Of kun je niet wachten als de eerste zonnestraal na de winter doorbreekt en je eindelijk weer op de fiets kan stappen?

Oftewel, ben je een schaatsende wielrenner of een wielrennende schaatser?
"Wat is dan het verschil?" hoor ik je denken. Nou, dat zit hem in veel dingen! Scheer je je benen of niet? Staan je wielerlijntjes er in de winter nog op? Slijp je vaker je schaatsen of smeer je vaker je ketting? Pak je liever een chocopils na het schaatsen of een ijsje/biertje op een terras bij een fietsrit? Ga je liever voor de Alternatieve Elfstedentocht of Amsterdam-Parijs? (mooi stukje:
link, schaamteloze reclame) Stoemp je harder op de pedalen of op de ijzers? Als je hier beide ja op antwoord hoop ik dat je erg goed bent in chocopilsen!

Maar het mooiste vind ik nog wel het trainen. Ken je van die mensen die al beginnen te zeuren als ze 3 rondjes moeten inrijden? Of juist van die malloten die meteen zo hard koers maken dat ze iedereen al los rijden? Of op de fiets, waar de wielrennende schaatser liever zo snel mogelijk een ijsje haalt, moet er door de schaatsende wielrenner wel eerst gekoerst worden voor er genoten kan worden van bierdoping (MUST READ: link).


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Als je op de fiets stapt ga je dan hiervoor?


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Of hiervoor?

Nu zul je wel denken: "In welke categorie val ik dan?" Nou! Daar is iets op gevonden en dat is de Steven Kruijswijk Coëfficiënt. De wielerliefhebbers en volgers van de Live Slow Ride Fast podcast weten waar ik het over heb, maar voor de andere zal ik het (niet zo) kort uitleggen.

Steven Kruijswijk is een van Nederland's top ronderenners en een trainingsbeest pur sang. Als je naar zijn Strava activiteiten kijkt zie je dat hij zijn trainingsschema tot op de minuut opvolgt, bijvoorbeeld een tijd terug moest hij 5 uur fietsen en hij eindigde zijn training in 4:59:58 en had 12 minuutjes stilgestaan. Dat is nog eens efficiëntie! De coëfficiënt is dan ook bepaald door het verschil in gereden en verstreken tijd. Test het zelf op de volgende site: link.

Het kan zijn dat je een melding krijgt die zegt Harden The Fuck Up en die krijg je bij erg korte ritten of te lange pauzes. Dus zet die verwende schaatsbilletjes eens wat langer op het zadel en beuk eens wat langer door voor je kan genieten van een biertje (maar niet te lang). Uitzonderingen mogen met wielerkamp gemaakt worden natuurlijk!

Lees meer...Verberg

ma, 15/04/19, 23:15 | Stijn | Redactioneel | 1 14

Flapjacks!

De meeste wielrenners zullen er al wel eens van hebben gehoord; Flapjacks. Vierkante bakstenen bestaand uit haver, met de smaak en dichtheid van een daadwerkelijke baksteen. Heel handig tijdens lange duurritten om een hongerklop tegen te gaan door de 500 kcal die het bevat, of om tijdens een koers naar het hoofd van een rivaal te gooien, gegarandeerd resultaat dus! Ikzelf heb wel eens een testpakket gekocht, maar kwam er al snel achter dat ze toch net te droog en massief waren voor waar ik ze voor nodig had, een fijne snelle snack tijdens lange dagen in het zadel.

Het concept daarentegen vind ik wel prachtig, aangezien haver puur krachtvoer is. Helaas is sportvoeding kant en klaar kopen vrij duur en kwamen de mueslirepen me wel een beetje de neus uit. Daarom ben ik begonnen met het maken van mijn eigen flapjacks! Zwaar, voedzaam, smeuïg en vooral belangrijk, goed voor de niet zo gevulde studentenportemonnee! Na een aantal mindere ladingen heb ik nu de perfecte samenstelling gevonden, en wil die graag met jullie delen!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

De ingrediënten:
185 gram halvarine
185 gram honing
300 gram fijne havervlokken
óf 30 gram vanille eiwitpoeder (voor de smaak, en de gainz)
óf vanille extract
kaneel


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Warm de halvarine op in een pannetje op het laagste vuurtje wat je hebt, en laat het smelten. Als het helemaal is gesmolten gooi je de honing erbij, en blijf je roeren tot het een egaal bruine substantie is. Nu haal je het pannetje van het vuur, en mieter je je kaneel en vanille smaak naar keuze bij. Gewoon een beetje, niet te veel en niet te weinig. Als je dit vervolgens tot een egaal sapje hebt geroerd voeg je de haver toe, beetje bij beetje. Als echte wielrenners en schaatsers hebben we natuurlijk geen armspieren, en is het dus niet te doen om al die haver in 1 keer door de vloeistof te roeren. Nadat elke havervlok bedekt is met wat saus, is het tijd om het mengsel in een ovenschaal te gooien. Zorg dat je alles goed aanstampt met een lepel als het er in zit, dit zorgt er voor dat het geen brokkelig geheel wordt als alles klaar is. Vervolgens zet je het in de voorverwarmde oven, en laat je het ongeveer een kwartiertje staan, totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Daarna laat je het afkoelen en laat je het een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend snij je het in stukken (broodmes is aangeraden, is een pittig karwei), en als alles goed is gegaan heb je nu een prachtig, niet te droge, flapjack te pakken!
Ikzelf snij ze altijd in 8 stukken, en dan zijn dit de voedingswaarden:
303 kcal
39 gram koolhydraten (waarvan 18 gram suiker)
12 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd (= de slechte soort) vet)
7 gram gainzz


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Fun fact: de kosten zijn ongeveer 35 cent per reep.
Voor de variatie kan je er zelf nog wat krentjes, gesneden dadels of nootjes bij doen. Een beetje van jezelf, en een beetje van David!

Dus, de volgende keer dat je net wat teveel hebt gegeven met tegenwind langs het kanaal, en je voelt het bloed in je benen langzaam in lood veranderen en het snot voor je ogen plakken, pak dan een heerlijke zelfgemaakte flapjack en je kan weer kilometers fluitend door!


Bijgevoegde foto alleen zichtbaar indien ingelogd.

Lees meer...Verberg

Oudere berichten »Crisis Archief

Binnenkort komt hier het crisis archief van alle crisissen die op paper zijn uitgebracht. Nog even geduld.