Log in
Log in om uitglijders te lezen en in te sturen.
Super Prestige
Klassement
Thu 6 Aug
Trainingsweekend Oudewater
Fri 7 Aug
Skeelerweekend NSSU
Laatste berichten
Koelbox
Log in om vet koels te geven en te bekijken.
Trainingsuren
Winter (oktober - maart)
Schaatsen:
Dinsdag 18:30-19:45 uur
Donderdag 18:30-19:45 uur

Zomer (maart - oktober)
Droogtraining:
Dinsdag 18:30-20:00 uur
Studentensportcentrum

Fietsen:
Donderdag 18:30-20:30 uur
Studentensportcentrum
...

Smaakvolle Marianada!

Crisis

Geplaatst Wed 24 Jun door Anke

Smaakvolle Marianada! Recept voor veul Kipspiezen met keukenkastjes ingrediënten

Dit jaar helaas geen wielerkamp en zomeractiviteiten. Maar nu de tentamenweek voorbij is is het wel tijd om de bijna zomer in te lijden met een lekker BBQ op het balkon of in het park. Want van alle Coronafietstochtjes krijg ik alweer zo’n zin in Wielerkamp. Helaas laat het alleen nog even op zich wachten. Maar de BBQ kan natuurlijk altijd plaatvinden. Heb jij nu ook net als wielerkamp geen marinade voor de kip dan hier het keukenkastjes marianada recept van Wielerkamp 2019. Zodat jij net zo kan genieten van de BBQ van wielerkamp van vorig jaar. Eet smakelijk!
Als je met hemelvaart op het jaarlijkse Wielerkamp uitje gaat is goed en veul eten natuurlijk erg belangrijk. Zo kwam tijdens het Wielerkamp in 2019 dit overheerlijke kip marianada recept van tafel. Onze lieve toenmalige voorzitter (Linda) had namelijk geregeld dat we met de Pinguïns zouden gaan BBQ’en. Een goede deal, wij de locatie, kampvuur, bier en stokbrood en zij het vervoer met vlees en salades. Echter waren de Pinguïns door het warme weer en alle hoogtemeters zo vermoeid dat zij tot 2x toe de BBQ annuleerde. Onze commissie zat hierdoor met de handen in het haar want iedereen verwachte een BBQ dus die zou er ook komen ook! Alleen was er van tevoren geen vlees en salades ingekocht. Op zaterdagmiddag besloten daarom 3 kampleden 4 supermarkten last minute te bezoeken en voor een groep van 30 personen een BBQ in te kopen. Een ander bijkomend probleem waren alle allergieën. Melkeiwitvrij, notenvrij en glutenvrij.

Er werd gezorgd voor stokbrood, bier, broodje diepvrieshamburger, pastasalade en kipspiezen. De sluitingstijd van de supermarkt begon te dringen waardoor de marinade onmogelijk werd. Dus dan maar keukenkastjes open trekken! Een marinade zorgt voor een zure, aromatische smaak aan het vlees en is daarom belangrijk. Opdrachten 1 team die de kip in blokjes snijd, sateprikkers in water legt en paprika en ui in grote stukken snijdt. Ondertussen werden alle keukenkastjes in het Belgische huisje opgetrokken om te kijken hoe we het kunnen marineren.

Wat heb je nodig:
Ingrediënten voor +/- 30 personen:
- 1 nieuwe pot appelstroop (helemaal toevoegen)
- 1/3 knijpfles honing (helaas voor de mensen die nog havermout willen ontbijten)
- 1/2 fles Sambal Oelek van de Aldi (de rest is al opgemaakt bij de chili con carne de dag ervoor)
- Flinke scheut olijfolie
- Beetje zout en peper
- Beetje water

Ingrediënten van de supermarkt:
- Kip voor 30 personen
- Paprika’s
- Ui
- Satéprikkers

Bereiding:
Zorg dat het snijteam eerst de kip snijdt dan kunnen ze minder paprika snoepen en kan de kip nog zo lang mogelijk in de marinade liggen. Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grote kookpot. Als het eruitziet als een egale massa dan is het klaar om de kip hierin zo lang mogelijk te marineren. Gooi niet alle kip in een keer in de pan want dat maakt het onder elkaar scheppen lastig met deze hoeveelheid kip. Zorg ervoor dat de kip nog zolang mogelijk lekker kan badderen in deze overheerlijke marinade. Als dan de BBQ wordt aangestoken is het de noodzaak om nog enkele mensen te vinden die de kip en groentes willen rijgen aan een satéprikker. En klaar zijn ze voor de grill!

Log in om afbeelding te bekijkenLees hier meer stukjes van Anke!


Log in om reacties te zien en plaatsen.

Contact
E.S.S.V. Isis
O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven
bestuur@essvisis.nl

© 2020 E.S.S.V. Isis